Vaccinatie. Foto: iStock / Inside Creative House

Sommige taxichauffeurs eerder ingeënt tegen corona

Vaccinatie. Foto: iStock / Inside Creative House

Sommige taxichauffeurs zijn al ingeënt tegen het coronavirus. Het gaat volgens GTL-secretaris generaal Pierre Steenberghen om chauffeurs die ingezet worden bij het zorgvervoer. GTL heeft geprotesteerd tegen de afwijzing om taxichauffeurs die ingezet worden bij het vervoer naar vaccinatiecentra met voorrang te vaccineren.

Het beklag van GTL richt zich op het feit dat vrijwillige bestuurders van de Minder Mobiele Centrale die mensen naar vaccinatiecentra rijden prioritair gevaccineerd worden, terwijl taxichauffeurs die hetzelfde werk verrichten deze voorrangsregeling niet hebben. “Dat vinden wij discriminatie”, zegt Steenberghen.

Verzoek afgewezen

De secretaris-generaal van de landelijke taxicentrale heeft zijn beklag gedaan bij het departement van Mobiliteit en Openbare Werken en het ministerie van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin. De taxifederatie had weken geleden al opgeroepen om alle taxichauffeurs prioritair in te enten. Dit verzoek was door de regering afgewezen.

Steenberghen vertelt dat sommige chauffeurs nu wel voorrang krijgen bij de vaccinatiecampagne. Het gaat dan om chauffeurs die ingezet worden bij zorgvervoer en bijvoorbeeld minder mobiele mensen naar revalidatiecentra vervoeren. “De eerste van deze chauffeurs zijn inmiddels al ingeënt.”

Auteur: Jerom Rozendaal

Jerom Rozendaal is als freelance redacteur verbonden aan TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.