Daklichten

Gratis vaccinatievervoer in Luik voor 75-plussers

Foto: ProMedia

Mensen van 75 jaar en ouder kunnen in Luik kosteloos gebruik maken van de taxi voor het vervoer van en naar het vaccinatiecentrum. De stad vergoedt de rit van 8 euro volledig en wil zo de gang naar het vaccinatiecentrum vergemakkelijken.

Net zoals in Vlaanderen spelen Waalse taxibedrijven een rol bij het vervoer tijdens de vaccinatiecampagne die enkele weken geleden gestart is. In Luik zitten de eerste ritten erop. Daar is gekozen om het vervoer naar het vaccinatiecentrum helemaal gratis te maken voor mensen ouder dan 75 jaar.

Negen taxibedrijven hebben zich in Luik, een stad met zo’n 200.000 inwoners, ingeschreven voor het uitvoeren van de taxiritten naar het vaccinatiecentra. Zij krijgen daarvoor een forfaitair bedrag van acht euro per rit.

Taxi biedt uitkomst

Luikenaars reageren verheugd op het initiatief. “Het is gemakkelijk voor mij. Ik loop met een stok, heb een heupprothese en artrose in mijn rug. De taxi biedt daarom uitkomst. Het is een zeer goed initiatief van de stad”, wordt een 75-jarige geciteerd op Franstalige openbare omroep RTBF.

Onderwerpen: ,

Auteur: Jerom Rozendaal

Jerom Rozendaal is als freelance redacteur verbonden aan TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.