Taxichauffeur brengt terrasbezoekers zaterdag gratis thuis

Mickel Schepens, zaakvoerder iDriveU. @Mickel Schepens

Mickel Schepens van iDriveU uit Rollegem brengt aanstaande zaterdag terrasbezoekers gratis naar huis. Aanleiding van de stunt is de heropening van de horeca op 8 mei. 

De VVB-ondernemer zal zich opstellen tussen de twee cafés die het dorp Rollegem, nabij Kortrijk, rijk is. “Mensen die een glaasje te veel gedronken hebben, zal ik gratis naar huis brengen”, vertelt Schepens. Hij zal de kosteloze ritten op zaterdag tussen zeven en tien uur ’s avonds uitvoeren in Rollegem en de buurtgemeenten.

Met de stunt wil de ondernemer ook zijn VVB-bedrijf in de schijnwerpers zetten. “En daarnaast wil ik ook wat doen voor de lokale horeca, want die heeft het al een jaar enorm zwaar. Mensen zullen op deze manier misschien geneigd zijn een biertje extra te drinken en dat is goed voor de cafés.”

Vrijwilligerswerk

Al zou hij het willen, dan mag Schepens overigens geen geld voor zijn diensten aanrekenen. Het VVB-bedrijf iDriveU is sinds oktober van vorig jaar officieel gesloten en de West-Vlaming geniet sinds die tijd van een dubbel overbruggingsrecht. “Maar ik mag mijn auto ook privé gebruiken en dat is wat ik met deze actie doe. Het is meer een soort van vrijwilligerswerk”, legt hij uit.

In juni weer starten

Sinds de eerste lockdown vorig jaar heeft Schepens geen normale maanden meer gekend. Door middel van de overheidssteun weet hij het hoofd boven water te houden. In juni is hij van plan om zijn zaak weer op te starten. “Dan begint de vakantie en beginnen mensen misschien weer wat te reizen. Echt herstel verwacht ik pas in het najaar als iedereen gevaccineerd is of misschien zelfs pas het volgende voorjaar.”

Het systeem van dubbele overbruggingsrecht loopt nog tot juni van dit jaar. Schepens hoopt dat hij bij de herstart in juni recht blijft houden op het enkele overbruggingsrecht om zijn eventuele inkomstenverlies op te vangen.

Auteur: Jerom Rozendaal

Jerom Rozendaal is als freelance redacteur verbonden aan TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.