Autocar De Polder

De Polder Autocars ziet einde crisis naderen en werft personeel

Autocar De Polde. Foto: Jerom Rozendaal

In voorbereiding op de versoepelingen van de coronamaatregelen en het aantrekken van het toerisme is De Polder Autocars bezig met het aanwerven van extra personeel. Volgende maand verwacht het autocarbedrijf alle internationale touringcars weer operationeel te hebben.

“De activiteiten trekken beetje bij beetje weer aan”, laat Patrick Bral weten. Hij is algemeen directeur van de groep De Polder. Het Antwerpse bedrijf behoort tot de grootste autocarbedrijven van het land en voert een brede waaier aan activiteiten uit, waaronder lijnbusvervoer voor De Lijn. In totaal heeft het gemengde bedrijf zo’n 250 voertuigen op de parking staan.

Veel van de activiteiten zijn tijdens corona gewoon doorgegaan, zoals bijvoorbeeld het school- en bedrijfsvervoer en het belbusvervoer. De reisactiviteiten zijn daarentegen sterk teruggevallen. Ondanks een terugval van langer dan een jaar ziet Bral de toekomst positief in. Terwijl er de laatste weken al een verbetering zichtbaar was, heeft hij grote verwachtingen van de aankomende versoepelingen. Tegen het einde van het jaar hoopt hij dat de activiteiten het pre-corona niveau bereikt hebben.

Heropstart meerdaagse reizen vanaf augustus

De volgende impuls voorziet hij in de zomer, als internationale reizen weer aantrekken en ook vervoer voor evenementen weer mogelijk wordt. “De meerdaagse reizen liggen nu nog grotendeels stil, maar ik verwacht in juli en augustus dat we weer op pad kunnen. Dat zou een behoorlijke impuls zijn voor onze activiteiten.”

In voorbereiding op de heropstart van het nationale en internationale toerisme werkt De Polder aan de heractivering van het wagenpark. “Volgende maand willen we onze autocars, die bedoeld zijn voor meerdaagse reizen, terug in de verzekering brengen zodat ze weer ingezet kunnen worden”, vertelt Bral.

Werven nieuwe chauffeurs

Ook is het bedrijf druk bezig nieuwe chauffeurs aan te werven. Dit terwijl toch nog een gedeelte van de eigen autocarchauffeurs in tijdelijke werkloosheid zit. “Wij willen ons zo voorbereiden op het aantrekken van de markt. Daarnaast hebben ook chauffeurs ons bedrijf verlaten tijdens de coronapandemie, op zoek naar een beter inkomen vanwege de noodgedwongen werkloosheid”, verklaart de algemeen directeur.

De Polder is het afgelopen half jaar ook druk geweest met versterkingsriten voor De Lijn. Aan deze activiteiten zal deze maand een einde komen als de schoolvakantie ingaat en de ondersteuningsmaatregelen van de overheid stopgezet worden.

Lees ook:

Auteur: Jerom Rozendaal

Jerom Rozendaal is als freelance redacteur verbonden aan TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.