Taxi in Oostende

Taxisector voorziet meer werk door versoepelingen coronamaatregelen

Taxi in Oostende. Foto: ProMedia / Matthias Vanheerentals

De taxisector reageert opgelucht op het nieuws dat de meeste coronamaatregelen bijna van tafel gaan. De horeca mag volgende maand langer open blijven en in oktober mogen Belgen weer naar clubs en discotheken. Taxibedrijven zien kansen en verwachten dat ze hierdoor weer meer ritten kunnen uitvoeren.

In cafés en restaurants verdwijnen vanaf woensdag 1 september alle coronamaatregelen, behalve het verplicht dragen van een mondmasker. Er zal dus geen sluitingsuur meer gelden en er zal geen limiet meer zijn op het aantal personen per tafel of gezelschap. Danscafés en discotheken mogen op vrijdag 1 oktober heropenen na een sluiting van zo’n anderhalf jaar. De versoepelingen gelden nog niet voor het Brussels Gewest.

Blije taxisector

De taxisector reageert tevreden. “Het is goed dat de discotheken weer open kunnen”, zegt Gwen Reynders van Wave-a-Cab in Hasselt. “We hebben een bekende discotheek in onze stad: de Versuz. Ik voorspel dat de eerste dagen druk gaan zijn.” Ook dat de horeca geen sluitingsuur meer zal kennen wordt als positief gezien. “Momenteel komen de meeste oproepen immers binnen tussen 12 en 2 uur ‘s nachts, waardoor het zeer druk is op dat moment. Dat zal nu meer verspreid verlopen.”

Ook de Antwerpse Taximaatschappij DTM Taxi is zeer tevreden met de versoepelingen. “Het is zeer positief nieuws. De discotheken zijn voor ons heel belangrijk tijdens weekendnachten. Dat is het moment waarop de mensen het meeste nood hebben aan een taxi. We kijken er enorm naar uit om die ritten weer uit te voeren.”

Vragen

De Gentse zelfstandige taxichauffeur Edwige Veermeer van Haventaxi stelt toch enkele vragen. “Puur werkgerelateerd is het zeker een goede zaak voor de taxi’s, want dit betekent sowieso meer werk voor de sector. Maar puur op het gebied van gezondheid weet ik niet of het een goed idee is om reeds zo snel te versoepelen. Ik vind persoonlijk dat de teugels nogal snel worden losgelaten in plaats van gefaseerd.”

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.