Luchthaven Brussels Airport

Luchthaventaxi’s populairder dan ooit door coronacrisis?

Brussels Airport. Foto: Promedia / Matthias Vanheerentals

Door de coronacrisis zijn taxi’s populair bij het grote publiek als vervoermiddel van en naar het vliegveld, blijkt uit onderzoek van Vliegveldinfo.nl. Taxi’s zouden de vruchten plukken van de hogere prijzen van huurauto’s en een afgenomen veiligheidsgevoel in het OV.  Maar die trend wordt niet overal herkend.

Luchthavenvervoer B.A.R.T. uit Buggenhout merkt weinig van de conclusie die de internationale website trekt. “Neen integendeel”, zegt de zaakvoerder. “Onze regio kijkt vooral naar de uren die worden gereden. Als mensen op hun buren of familie kunnen rekenen, waarom zouden ze dan een taxi nemen? We krijgen vaak enkel de heenrit, of omgekeerd. Klanten kijken echt wel naar de prijs.”

Trein goedkoper

Het Airport Taxi Report Summer 2021 van Vliegveldinfo.nl vergeleek ook de tarieven van de taxi’s op de vijftig drukste Europese vliegvelden. Voor een enkel ritje tussen Brussel centrum en de luchthaven betaal je 45 euro, dat is iets duurder dan het Europese gemiddelde van 41 euro. De prijzen voor een treinticket zijn goedkoper. Een reis van het centrum van Brussel naar de luchthaven kost 9,10 euro voor de tweede klas en 10,20 euro voor een rit met de eerste klas.

“Voor een groep van vier personen is een taxi van deur tot deur dus een heel interessant alternatief”, zegt Guus Wantia van Vliegveldinfo.nl tegen Het Nieuwsblad. De reiswebsite kan niet voorspellen of de populariteit van de taxi ook na deze pandemie zal aanhouden.

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.