Vrouw met mondkapje. Foto: iStock / torwai

Taxivakbondsman positief over beslissingen overlegcomité

Vrouw met mondkapje. Foto: iStock / torwai (onbeperkt gebruik)

Vakbondsman Yves Toutenel van ACV reageert vrij tevreden over de beslissingen van het overlegcomité om de vierde coronagolf in te dijken. De horeca wordt immers niet gesloten, wat belangrijk is voor de taxisector.

Volgens Toutenel is het een goede boodschap van de regering dat de horecasector open mag blijven. “We hebben de afgelopen maanden toch gemerkt dat deze sector de taxibranche behoorlijk wat jobs biedt”, aldus de vakbondsman. “Er staan nog veel taxichauffeurs op tijdelijke werkloosheid.”

Extra maatregelen

Vanaf 20 november gaat er wel weer een resem maatregelen in, die gelden tot 28 januari. Telewerk wordt vier dagen per week verplicht en dat tot zeker 12 december, daarna zal dit drie dagen per week moeten. Er komt verder een algemene mondmaskerplicht in publieke binnenruimtes vanaf 10 jaar, zoals bijvoorbeeld voor winkels en winkelcentra.

Op bepaalde locaties wordt het mondmasker verplicht in combinatie met een Covid Safe Ticket. Dat geldt onder meer voor de horeca, concertzalen en culturele centra. In discotheken blijf de coronapas verplicht maar die moet gecombineerd worden met mondmasker of met een zelftest. De extra maatregelen zijn genomen op basis van de cijfers die allerminst gunstig evolueren.

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.