Taxi New York. Foto: iStock / kaarsten

Nieuwe opleidingen en tests voor taxichauffeur

Taxi New York. Foto: iStock / kaarsten

Brussel Mobiliteit organiseert heel wat nieuwe opleidings- en examensessies om het bekwaamheidsattest voor chauffeurs te behalen. Van 24 juni tot 8 juli 2022 worden opnieuw opleidingen en tests georganiseerd.

Deze uitzonderlijke infosessies en selectietesten zijn het gevolg van het Ministerieel Besluit van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering van 16 juli 2021 dat op 6 januari 2022 van kracht werd en dat een opleidingstraject instelt voor limousinechauffeurs (VVC). Het doel van de sessies is om kandidaat-chauffeurs te informeren en te beoordelen op algemene vaardigheden die voor de functie nodig zijn.

Selectietesten

De infosessie wordt direct door de selectietesten gevolgd. De Informatiesessie en de selectieproeven duren ongeveer 4 uur. De sessie vindt plaats in de Iris Tower (Sint-Lazareplein 2; 1035 Brussel). De kostprijs bedraagt 20 euro. Op de dag van de sessie moet je heel wat documenten meebrengen, zoals het bewijs van betaling (indien gemaakt via overschrijving), identiteitskaart, Het Belgisch of Europees rijbewijs (minimaal 3 jaar) en het strafblad. Indien u vragen heeft, kunt u de cel Beroepsopleiding van de Directie Personenvervoer contacteren via kandidaat.chauffeurs@gob.brussels

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.