Peak coaching

“Als een ondernemer zich beter in zijn vel voelt, straalt hij/zij dat over op het personeel”

Peak coaching

Als taxichauffeur zit je vaak ononderbroken stil (sedentair gedrag) en dat is nadelig voor je gezondheid. Ook CEO’s van taxibedrijven denken best aan hun welzijn. Seppe De Baerdemacker, Founder & CEO van PEAK Coaching, geeft enkele tips.

Twee jaar geleden schoot PEAK Coaching uit de startblokken. Het bedrijf biedt een personal training service aan specifiek voor ondernemers en leidinggevenden. Dat gaat van sport, yoga sessies tot gezonde voeding. De PEAK coaches komen aan huis bij de ondernemer. 

Dag Seppe, Vanwaar het idee om PEAK Coaching op te richten?

“Ondernemers doen aan topsport. Als je dagdagelijks beweegt, ga je minder fysieke klachten hebben. We richten ons vooral op het energieniveau om zich beter te voelen, fitter en scherper te zijn. We geloven erg in een top-down-structuur. Vanaf het moment dat een ondernemer zich beter in zijn vel voelt, straalt hij/zij dat over op het personeel. Als de ondernemer er energiek en gezond uitziet, dan draagt dat zichzelf over op anderen. Als ze minder stress hebben, zijn ze aangenamer in de omgang, krijgen ze meer levensvreugde, zijn ze mentaal scherper, hebben ze meer energie en een betere focus. Ze worden toegankelijker, opener, verdraagzamer en vriendelijker naar het personeel toe.”

Hoe pakken jullie de begeleiding aan?

“We gaan puur functioneel trainen, al kijken we wel verder dan enkel sport- en bewegingsoefeningen. De coaches kijken ook naar het eet- en slaappatroon, het stressniveau, de ademhaling en mentale gezondheid. Bij iedere ondernemer leggen we andere focuspunten. Als het energieniveau van de ondernemer te laag is, gaan we een herstellende training doen. Bij gefrustreerde gevoelens, gaan we misschien een bokstraining geven. Er worden haalbare doelen gesteld, die realistisch zijn op lange termijn. We willen de ondernemers bij elkaar brengen in een netwerk van gezonde ondernemers. PEAK Coaching telt de dag van vandaag 22 trainers die 180 ondernemers begeleiden.”

Waar vinden de lessen plaats?

“We willen drukbezette ondernemers ontzorgen. We passen ons aan hun agenda aan. Onze trainers komen waar en wanneer de ondernemer dat wil voor een consult of training. Sportbegeleiding is iets heel persoonlijks. Daarom gaan wij ter plaatse, om hen te begeleiden op het moment dat het hun past. De communicatie verloopt via een app. De gekozen trainer is altijd op de hoogte van de gewoontes, schema’s en noden van de klant. Meer dan 90 procent van onze klanten houdt het vol.”

Zorgen ondernemers dan wel genoeg voor zichzelf?

“We zien vaak dat er te weinig zelfzorg is bij ondernemers. Ze zorgen veel voor anderen, maar te weinig voor zichzelf. We zien dat als er een gezin bij komt, sport vaak moeilijk kan worden ingepland. We zien dat ondernemers hun bedrijf altijd boven hun eigen gezondheid plaatsen. Ze maken de sport vaak ondergeschikt aan de taken die ze moeten doen.”

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.