Gentse taxichauffeur verdacht van stelen van smartphone agent tijdens controleactie

daklicht / beeld gemaakt door Taxipro – Matthias vanheerentals

Opmerkelijk verhaal uit het Gentse. Daar wordt een taxichauffeur beschuldigd van het stelen van een smartphone van een agent. De taxichauffeur zelf ontkent de feiten in alle toonaarden.

Tijdens een controle van taxivoertuigen, nam de agent foto’s met zijn smartphone van de taxi’s, zo meldt de krant Het Laatste Nieuws. De agent speelde het toestel nadien kwijt. De agent beschuldigde de taxichauffeur van diefstal. De taxichauffeur werd twee keer gefouilleerd en ook de taxi zelf werd binnenste buiten gekeerd, maar de smartphone bleef spoorloos. De telefoon werd door de agent wat later op de grond terug gevonden.

Getuige

Volgens een getuige had de taxichauffeur de smartphone weggegooid, maar dit werd dan weer ontkent door de chauffeur. Volgens de advocate van de taxichauffeur had de agent het toestel op het dak van de wagen gelegd en was het ervan af gevallen. De procureur vorderde een werkstraf voor de vermeende dief. Het definitieve vonnis valt op 15 februari.

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.