Brussels Airlines

527 vluchten geschrapt bij Brussels Airlines

Brussels Airlines/ foto uit persdatabank van Brussels Airlines gehaald

Om de werkdruk te verlagen zal Brussels Airlines deze zomer nog eens 527 vluchten schrappen. Dat is 6 procent van alle vluchten. Tienduizenden passagiers zullen getroffen worden. Ook voor de luchthaventaxi’s is dit slecht nieuws.

In totaal zijn er 372 vluchten geschrapt voor de maand juli en 303 voor de  augustus, zo meldt de krant Het Laatste Nieuws. De directie van Brussels Airlines doet dit om tegemoet te komen aan de vraag van piloten en cabinepersoneel om de werkdruk te verlagen. De directie lijkt dus toe te geven aan de vraag van de vakbonden. Vandaag vond er ook een overleg plaats tussen vakbonden en directie. Brussels Airlines had eerder al 148 zomerse vluchten geschrapt. Eerder werd er ook al gedurende meerdere daken gestaakt om de werkdruk aan te klagen. De annuleringen betekenen alvast 10,2 miljoen euro aan verloren inkomsten voor de luchtvaartmaatschappij. Alle passagiers zijn ondertussen op de hoogte gebracht. Ook de luchthaventaxi’s zullen hierdoor natuurlijk inkomsten mislopen.

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.