merk Hoppin

Taxifederatie roept op om Hoppinapp testen

Genk Belgium: persmoment met Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters en Wim Dries, voorzitter van de VVSG en burgemeester Genk. Het merk Hoppin wordt bekendgemaakt / foto kabinet peeters

In het kader van de uitrol van basisbereikbaarheid zoekt het Team van de Hoppincentrale geïnteresseerden die het prototype van de Hoppinapp willen uittesten. Testen kan tot 15 juli. Met de Hoppinapp zal men in de toekomst eenvoudig verplaatsingen met het openbaar vervoer kunnen plannen, boeken en betalen. Taxifederatie GTL roept de taxisector op om de app uit te testen.

In december 2021 hebben reeds 400 personen deelgenomen aan de test van de eerste proefversie, meldt GTL op hun website. Uit de resultaten blijkt dat vooral het plannen van een rit en het aanmaken van een profiel vlot verliepen. Ook de algemene gebruiksvriendelijkheid scoorde goed. Toch bleek er nog ruimte voor verbetering voor het menu en bij het selecteren van interessante locaties (zoals bv. een winkelcentrum) op de kaart.

Tweede proefversie

Nu de resultaten van de eerste test verwerkt zijn, wordt met de test van de tweede proefversie specifiek onderzocht hoe gebruiksvriendelijk de ticketfunctie is om ook op dit vlak eventuele pijnpunten aan te pakken. Je hoeft de app niet te downloaden, je hoeft je niet te registreren en er worden geen persoonsgegevens gevraagd. Wel worden er enkel basisgegevens zoals leeftijd, geslacht en opleiding gevraagd. Tijdens de test zal je gevraagd worden om verschillende missies uit te voeren. Enkel de gebruiksvriendelijkheid wordt in deze fase getest. Hiervoor worden fictieve scenario’s en data gebruikt. De resultaten worden gebruikt om de app te verbeteren.

Flexvervoer

GTL roept de leden op om de app ook te testen. “Dan weten ze met welke app de reizigers het vervoer op maat zullen bestellen bij de Vlaamse Hoppincentrale”, zegt Pierre Steenberghen van GTL. “Zo zien onze leden waar het vervoer op maat dat voor een groot deel door OV-taxis wordt gereden onder de naam “HOPPIN,” zich situeren in het openbaarvervoersaanbod. De bedrijven wachten nog altijd op de bestekken voor dit vervoer, dat gestuurd zal worden door de Vlaamse (Hoppin-) mobiliteitscentrale. De opstart van het deel flexvervoer is nog steeds gepland begin juli 2023, de opstart van het deel flexplusvervoer met aangepaste voertuigen zou ten vroegste een jaar later voorzien zijn

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.