Neone

Neone breidt Mobitab uit met automatische kilometerberekening

Neone

Neone heeft de Mobitab software uitgebreid met een automatische kilometerberekening. We praten hierover met Rob Doodkorte van Neone.

Waarom heeft Neone de Mobitab software uitgebreid met een geautomatiseerde kilometerberekening?

Rob Doodkorte: “We hebben een algoritme ontwikkeld waardoor de chauffeur enkel aan het begin en het einde van de rit de kilometerstand moet ingeven. Voor de tussenliggende ritten berekent Mobitab dat zelf. Dit scheelt enorm voor de chauffeurs en verklein de kans op foutieve kilometerstanden in de administratie.”

Hoe nauwkeurig werkt het systeem?

Rob Doodkorte: “Het streven was een maximale afwijking van 3 procent. In de praktijk zien we een afwijking van kleiner dan 2 procent. Hiervoor hebben we langere tijd de ingevoerde kilometerstanden geanalyseerd. Een klassieke kilometerteller in een wagen heeft een afwijking van 3 procent of zelfs meer. Er is enthousiast gereageerd op ons project. Vroeger moest de chauffeur de kilometers handmatig bij elke rit ingeven. Dit is nu verleden tijd. Je neemt dus tijdrovende handelingen uit handen van de chauffeur en voldoet nog beter aan Chiron.”

Hoe doet Neone het in België?

Rob Doodkorte: “We zijn zeer tevreden over hetgeen gerealiseerd is. We zitten ruim boven onze  budgetaantallen. We zijn meer kunnen groeien dan we verwacht hadden. Het allerbelangrijkste is toch wel dat onze Vlaamse opdrachtgevers onze producten, diensten en service waarderen. We bereiken ons gewenst volume. Ook onze bestaande klanten blijven we soigneren. We breiden gestaag uit met opdrachtgevers in alle segmenten, dus van kleinere zelfstandigen tot grote en speciale vervoerders.”

Hoe loopt de verkoop in België?

Rob Doodkorte: “We zijn blij en tevreden met het marktaandeel dat we gegund hebben gekregen en gaan vol gas door op deze weg. Exacte cijfers willen we niet noemen, maar het gaat om vele tientallen opdrachtgevers.”

Gaan jullie nog nieuwe producten lanceren?

Rob Doodkorte: “Ja, inmiddels beschikken wij over 13 soorten vervoersportalen voor onze planningssoftware Tamis, waarvan er inmiddels 6 soorten gebruikt worden in Vlaanderen. Dit aantal willen we de komende tijd verhogen, vooral omdat het voor de vervoerders en reizigers meer efficiëntie en gemak biedt. Daarnaast lanceren wij eind dit jaar een nieuw planningsproduct in Nederland, dat we ook voor onze Vlaamse opdrachtgevers met Tamis beschikbaar gaan stellen. Meer hierover ook einde van het jaar.”

Wat zijn de plannen in België?

Rob Doodkorte:  “We willen onze installed base verder uitbouwen bij bestaande klanten. Daarnaast werken we hard om ook nieuwe opdrachtgevers werven en bovenal aan tevreden opdrachtgevers. We werken vanuit Nederland. Dat is een voordeel dat we alles centraal kunnen doen. We zijn zeer flexibel in de inzet van onze mensen.”

mobiele dataterminal Mobitab van Neone
De Mobitab van Neone
mobiele dataterminal Mobitab van Neone
mobiele dataterminal Mobitab van Neone

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.