Student Remy Nkuru verdient bij in de taxiwereld

Remy Nkuru

Taxibedrijven uit Wallonië schakelen soms ook studenten in. Dat blijkt als we een ritje maken met Theo Taxi in Gembloux. We maken een ritje met student Remy Nkuru, die al twee maanden met de taxi rijdt.  

Aan het treinstation in Gembloux nemen we lukraak een taxi. Achter het stuur zit student Remy Nkuru (24), een student met Rwandese roots. Hij studeert management aan de universiteit. En combineert zijn studie al 2 maanden met de job van taxichauffeur. Nkuru benadrukt dat hij alle nodige opleidingen kreeg. “De baas van het bedrijf leidde me op”, zegt hij. “Veel zaken vind ik vanzelfsprekend. Het is normaal dat we mensen helpen met hun bagage. We leveren een dienst.”

Extra geld

Nkuru doet de job om wat bij te verdienen, niet om zijn studies te betalen. Volgens Nkuru is deze job perfect te combineren met zijn studentenleven. “Als de school het toelaat en ik heb de nodige tijd, dan rijd ik met de taxi. Vooral tijdens het weekend word ik ingezet. Ik zou de job als taxichauffeur na mijn studies toch niet echt voltijds willen doen. Na mijn studies wil ik wat anders doen.” Nkuru beschikt over alle nodige medische testen om met de taxi te rijden.

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.