30 taxi’s in beslag genomen tijdens tweede weekend Tomorrowland

Daklicht beeld gemaakt door TaxiPro Matthias Vanheerentals

De politie heeft tijdens het tweede van drie weekends Tomorrowland in De Schorre in Boom intensief gecontroleerd op taxi’s. Dertig taxi’s werden in beslag genomen.

Net als tijdens het eerste weekend voerde de politie ook intensief controles uit op taxi’s, zo meldt het Nieuwsblad. Dertig taxivoertuigen werden bestuurlijk in beslag genomen omdat ze de regels overtraden, bijvoorbeeld door bezoekers te ronselen in de bewakingsperimeter, woekerprijzen te vragen, of aan wildparkeren te doen.

Taxivergunningen

Taxi’s die een rit aanbieden, mogen dit tijdens de duur van het festival enkel doen in de daarvoor voorziene taxizones en de ‘Kiss & Ride zones’ die ingericht worden, zo benadrukt de politiezone Rupel. Hun passagiers moeten ook in de daarvoor voorzien zone in- en uitstappen. In de bewakingsperimeter en de veiligheidsperimeter rond het festival mogen enkel taxi’s binnen die kunnen aantonen dat de passagier in deze zones woont.

Handige kaart

Als de chauffeur zich niet aan het verbod houdt, kan zijn taxi in beslag genomen worden tot na het laatste festivalweekend en kan er een GAS-boete uitgereikt worden. Taxifederatie GTL benadrukt op hun website dat er dit jaar geen standplaatsmachtiging nodig is. Op de website van de taxifederatie GTL zijn handige kaartjes te vinden.

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.