Politie haalt taxi van erkende Leuvense taxionderneming uit het verkeer

Archiefbeeld van een controleactie op de Lüdenscheidsingel in Leuven. Copyright Politie Leuven

Tijdens een verkeerscontrole heeft de politie een taxi uit het verkeer gehaald. De bestuurder moest zijn activiteiten onmiddellijk stopzetten. Het ging om een een taxichauffeur van een erkende Leuvense taxionderneming.

De verkeersdienst deed op dinsdag samen met de Vlaamse Belastingdienst een verkeerscontrole. Er werd postgevat op de Lüdenscheidsingel en op de Tiensesteenweg in Leuven. Er werden in totaal 56 bestuurders en hun voertuigen gecontroleerd. Er werd een taxi zonder vergunning uit het verkeer gehaald. De politie bevestigt aan TaxiPro dat het wel degelijk om een voertuig van een erkende Leuvense taxionderneming. “Meer concreet, wat de inbreuk betreft, maakte de bestuurder/de maatschappij gebruik van een reservevergunning, terwijl de firma geen aanspraak kan maken op een reservevergunning”, vertelt een woordvoerder van de Leuvense politie. De bestuurder moest zijn activiteiten onmiddellijk stopzetten.

Uit de lucht gevallen

Een rondvraag van TaxiPro bij de verschillende Leuvense erkende taximaatschappijen om te gaan over welke taximaatschappij het gaat, draaide op niets uit. Alle erkende Leuvense taximaatschappijen die TaxiPro contacteerde, vielen totaal uit de lucht. De bewuste taximaatschappij wil hier niet over communiceren. De taximaatschappij om wie het gaat, mag de redactie van TaxiPro steeds contacteren. Wie hier meer van weet, mag de redactie van TaxiPro steeds contacteren.

Automobilisten

Tijdens de actie werden er ook veel wagens van automobilisten gecontroleerd. Er werden wel twee niet-verzekerde voertuigen getakeld en ook twee bestuurders met de smartphone in de hand en één zonder gordel mogen zich aan een boete verwachten. Voorts bleek één voertuig te zwaar geladen en bij een vrachtwagen was de lading niet correct bevestigd. Geen enkele chauffeur was onder invloed. De Vlaamse Belastingdienst inde voor een totaal van meer dan 12.000 euro aan achterstallige verkeersbelasting.

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.