Taxi in Oostende

Oostendse taxi’s zijn “safe”

Taxi in Oostende. Foto: ProMedia / Matthias Vanheerentals

Recent controleerde de politie taxi- en buschauffeurs op rijden onder invloed. De controleactie legde geen enkele inbreuken vast: ze zijn allemaal ‘safe’.

De tien taxichauffeurs en vijf buschauffeurs die recent aan een ademtest onderworpen zijn, bleken allemaal negatief te zijn, zo meldt het Nieuwsblad. Tijdens de zogenaamde bobcontrole werd geen enkele inbreuk werd vastgesteld. De taxi- en buschauffeurs werden op drie verschillende locaties in en rond het stadscentrum gecontroleerd. De politie benadrukt dat er in de toekomst intensief zullen blijven controleren op rijden onder invloed.

Vanuit de Oostendse taxiwereld komt reactie op de controle. “Veiligheid en verantwoordelijkheid nemen is onze prioriteit”, zegt Hassib Ghosi van Taxi Anker. “Het is vanzelfsprekend dat wij als taxichauffeur tijdens van dienst nuchter moeten zijn.  Mensen rekenen op ons om veilig naar huis gevoerd worden.”

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.