Trambedding Gent

Gentse taxisector verwacht meer werk door tijdelijke aanpassing aan drukste tramlijn van Vlaanderen

Beeld gemaakt door Promedia / Matthias Vanheerentals

Vanaf 1 september wordt de drukste tramlijn van Vlaanderen, gelegen in Gent, onderbroken. Tram 1 zal maandenlang niet van of naar Flanders Expo in Gent rijden. De reden is dat de Lijn de tramsporen moet renoveren. De taxisector verwacht extra werk.

Tot en met 31 maart rijden al zeker geen trams op het traject, zo meldt Het Nieuwsblad. Ook de bussen moeten maandenlang omrijden langs de Kortrijksesteenweg. In de buurt liggen veel scholen, een groot ziekenhuis en Flanders Expo. Op schooldagen zal De Lijn daarom extra bussen inzetten. Bij V-Tax, de grootste taximaatschappij in Gent, verwachten ze extra werk. “Veel mensen gebruiken deze lijn wanneer ze parkeren buiten het centrum, de tram nemen naar het centrum om dan een dag te shoppen”, zegt Martijn Steenhaut, CEO van Huur en Stuur, dat V-Tax uitbaat, aan TaxiPro. “Als de lijn onderbroken is, verwacht ik een stijging in het aantal ritten voor shoppende (dagjes)toeristen. We denken inderdaad dat er bijkomende vragen zullen komen van klanten.”

Aanwerven 

Bij V-Tax wordt volop aangeworven om de gestegen vraag te kunnen opvangen. “De gestegen vraag is niet enkel het gevolg van de onderbroken tramlijn, maar ook de bredere herneming na de zomervakantie”, zegt Steenhaut. “Kandidaat chauffeurs zijn dus meer dan welkom om zich aan te dienen bij V-Tax.”

Bereikbaar

De toeristen en shoppers die met de trein komen, zullen echter nog steeds gewoon vanaf het Sint-Pietersstation richting het stadscentrum kunnen reizen, benadrukt De Lijn. “Aan dat gedeelte van het traject wordt immers niet gewerkt”, zegt Karen Van der Sype, woordvoerder van De Lijn aan TaxiPro. “Zij zullen geen hinder ondervinden van de werken. De onderbreking bevindt zich namelijk enkel tussen het station en Flanders Expo, hetgeen dus niét richting binnenstad is maar de tegenovergestelde richting, staduitwaarts.”

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.