Taxichauffeurs gaan elkaar te lijf in Oostende

daklicht / beeld gemaakt door Taxipro – Matthias vanheerentals

In de nacht van woensdag op donderdag was er een handgemeen tussen twee taxichauffeurs in Oostende. Het conflict ging over de rijstijl van één van de chauffeurs. De politie moest zelfs twee keer de gemoederen bedaren.

De feiten vonden plaats hoogte ter van het Leopold I-plein in Oostende, zo meldt de krant Het Nieuwsblad. De aanleiding van het dispuut was te wijten aan de rijstijl van één van de chauffeurs. Beide voertuigen stopten. Vervolgens wilden de chauffeurs elkaar te lijf gaan. De politie merkte het handgemeen gelukkig tijdig op en kon door te bemiddelen erger voorkomen.

Schermutseling 

De politie vroeg de twee taxichauffeurs de plaats te verlaten, maar dat betekende niet het einde van het conflict. Kort na 1 uur ’ s nachts ontstond er weer een schermutseling tussen beide taxichauffeurs. Toen kwam het wél tot een handgemeen. De aanstoker werd verzocht om zijn beroepsactiviteit voor de nacht te stoppen, aangezien hij geen klanten vervoerde en steeds de confrontatie opzocht.

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.