Blue Skies - copyright Francis Algoet

Neone vereenvoudigt nu ook administratie bij maritiem personenvervoer

Blue Skies - copyright Francis Algoet

Softwareontwikkelaar Neone België heeft zijn dienstverlening uitgebreid naar het maritiem personenvervoer. Vaak worden dergelijke bedrijven geconfronteerd met een steeds wisselende en gevarieerde ritinhoud. Met de software van Neone verloopt dat proces nu ook veel eenvoudiger. Neone heeft de software met bijhorende Mobitab-tablets succesvol geïnstalleerd bij Blue Skies en Flanders Crew Services (FSC). We praten met Rob Doodkorte van Neone en Linda Van den Bosch van Blue Skies en Flanders Crew Services.

Flanders Crew Services, een afdeling van Blue Skies, is een bedrijf gespecialiseerd in maritiem vervoer in de Antwerpse haven en telt de dag van vandaag 14 chauffeurs. Sinds begin 2021 werken ze samen met Neone. “Het digitaal doorzenden naar Chiron werd verplicht door de nieuwe taxiwetgeving,” zegt Linda Van den Bosch van Blue Skies. “Al sinds 1999 zocht ik daardoor een partner om op dat vlak mee samen te werken. Het was voor ons snel duidelijk dat Neone het meest professionele  bedrijf van allemaal was. Ze hebben een vriendelijk, bekwaam en vakkundig team. Iedereen weet waarmee hij bezig is, kent zijn vak en dàt is enorm belangrijk. Als je hulp of feedback nodig hebt, staan ze altijd klaar. We hebben er een excellente samenwerking mee. Neone heeft zijn systeem aangepast aan de werking van ons bedrijf. Dit professionele systeem, waarmee je de communicatie tussen de tablet en de dispatching op een makkelijker manier kan implementeren, is ideaal. De communicatie tussen chauffeurs en dispatching verloopt op deze manier veilig en makkelijk.  Het softwareplatform biedt  enorm veel mogelijkheden en vernieuwt voortdurend.”

Automatisering

Neone zet nu ook automatiseringen op voor maritiem personenvervoersbedrijven. Zo gaat de softwareontwikkelaar zich in een nieuwe markt, met succes, bewegen.   “Vaak moet er bemanning van het schip gehaald worden”, zegt Rob Doodkorte van Neone. “De oorspronkelijke ritinhoud verschilt bijna altijd. Soms worden er taxi’s besteld voor 3 personen en moeten er 6 mee. Soms moet er een kapitein opgehaald worden en dient er extra bemanning mee te rijden. Soms moeten ze onverwacht langs de douane of een andere instantie. Alles kan makkelijk worden aangepast en doorgezonden. Administratief is het eveneens handig, want via ons systeem kunnen er tevens heel snel facturen opgesteld worden voor de rederijen. De betalingen worden daardoor  vlot  gecheckt en opgevolgd.”

Voordelen chauffeur    

De software heeft ook voordelen voor de chauffeurs. “De chauffeurs kunnen via het chauffeurs-portaal, zelfs de dag voordien als de planning tijdig kan worden gemaakt, hun eerstvolgende ritten zien”, zegt Doodkorte. “Ze kunnen hun diensten bekijken. Zo is planning doormailen niet meer nodig waardoor weeral extra tijd wordt bespaard.  Dit was echt een custom made project dat naar alle tevredenheid van de opdrachtgever is verlopen.”

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.