Taxichauffeur betrapt met 1,42 promille alcohol in het bloed

daklicht / beeld gemaakt door Taxipro – Matthias vanheerentals

Een taxichauffeur die vorig jaar met 1,42 promille alcohol in het bloed drie klanten vervoerde in Izegem, kent zijn straf. Het Openbaar Ministerie vindt de feiten totaal onverantwoord. En gaf de taxichauffeur drie maanden rijverbod, alsook een boete van 3200 euro.

De feiten vonden vorig jaar plaats, op 10 december in Izegem, zo meldde het Nieuwsblad. Het bleek niet het eerste feit te zijn. Volgens zijn advocaat heeft hij nu wel zijn leven gebeterd. “Destijds was zijn taxibedrijf een eenmanszaak”, verklaart de advocaat aan het Nieuwsblad. “Nu heeft hij zich wat gereorganiseerd met een extra vaste werknemer en een chauffeur die op freelancebasis kan bijspringen. Zo moet hij niet meer altijd beschikbaar zijn. Hij beseft maar al te goed dat dergelijke zaken niet meer mogen voorvallen gezien zijn beroep.” De taxichauffeur zal zijn rijbewijs niet zo maar terug krijgen. Hij moet eerst slagen voor medische, psychologische, theoretische en praktische proeven.

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.