Gent. Foto: iStock / Vladislav Zolotov

Gentse taxichauffeur Ilyass (28) ontwikkelt eigen Gentse taxi-app

Gent. Foto: iStock / Vladislav Zolotov (onbeperkt gebruik)

Ilyass Sarrokh (28) uit Wondelgem, bij Gent, bindt de strijd aan tegen Uber. Hij bracht in april een app op de markt, waar ondertussen al dertig taxichauffeurs op zijn aangesloten. De app is ondertussen al 3000 keer gedownload.

De app werd gelanceerd door Ilyass Sarrokh, die inmiddels al 7 jaar taxichauffeur is in Gent. Hij heeft zijn eigen bedrijf, Taxi 222, dat vier wagens telt . Op de app, die hij enkele maanden terug lanceerde, mogen ook andere Gentse taxichauffeurs aansluiten. Momenteel zijn er 30 van de 250 erkende chauffeurs in Gent aangesloten. De chauffeurs mogen zelf kiezen wanneer ze wel en niet werken, al is het de bedoeling om op termijn wel een 24/7 aanbod te hebben.

Voordelen klant

De app heeft een aantal voordelen voor de klant. De app geeft een prijsindicatie van hoeveel de rit zal kosten. Het uiteindelijke bedrag zal nog geen vijf procent afwijken van de schatting. De app richt zich ook naar bedrijven. Er kan achteraf via factuur betaald worden. “Dat is niet alleen handig voor de boekhouding”, zegt Ilyass aan Het Laatste Nieuws. “Ook vermijd je gedoe als je een van jouw klanten een taxi wil laten nemen. Alles online regelen, is veel logischer in deze tijden.”

Taxi volgen

De klant kan ook volgen via de app waar de taxi blijft. Een telefoontje naar de centrale is niet nodig. De klant kan via de app achteraf ook een score aan de chauffeur geven. De app is gekoppeld aan Chiron, de centrale databank van de Vlaamse overheid

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.