Rechter met hamer. Foto: iStock / Alexstar

“Vrienden-taxichauffeurs” krijgen 10 dagen rijverbod in Heule

Foto: iStock / Alexstar

De Kortrijkse politierechter heeft twee bevriende taxichauffeurs vrijdag veroordeeld tot een rijverbod van 10 dagen en een boete van 320 euro. De reden was dat ze veel te snel hebben gereden in de zone 30 in het centrum van Heule (Kortrijk).

De vrienden werden op 15 mei geflitst in de Heulsekasteelstraat, zo meldt de krant Het Laatste Nieuws. De straat ligt in de buurt van de school Spes Nona en staat ingekleurd als zone 30. De vrienden reden 75 kilometer per uur en 68 kilometer per uur. De advocaat van de taxichauffeurs gaf toe dat ze te snel reden, maar zei wel dat het zondag was en dat er dus geen schooldag was. De taxichauffeurs hadden, volgens de advocaat, hun rijbewijs ook nog eens broodnodig.

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.