UPDATE: Spookrijder die op taxi inreed had geen geldig rijbewijs

daklicht / beeld gemaakt door Taxipro – Matthias vanheerentals

Op de E17 in Beveren is een spookrijder tegen een taxi gebotst. De taxichauffeur en zijn vier passagiers zijn daarbij gewond geraakt. De passagier die naast de taxichauffeur zat, is er erg aan toe. De toestand van het zwaargewonde slachtoffer is ongewijzigd, die verblijft nog steeds in het ziekenhuis. De bestuurder van de BMW die de taxi aanreed, blies positief en was onder invloed van drugs. Het parket van Oost-Vlaanderen meldt dat de bestuurder van de BMW  niet over een geldig rijbewijs beschikt. Dat blijkt uit verder onderzoek. De aangereden taxi was eigendom van taxibedrijf Razatec uit Antwerpen dat vorig jaar werd opgericht door Ahamd Raza

De bestuurder van een BMW reed er in de verkeerde richting de snelweg op, in de richting van Gent, zo melden de kranten Het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws. De spookrit duurde twee kilometer. Ter hoogte van Haasdonk (Beveren) liep het helemaal mis. De BMW kwam frontaal in botsing met een taxi die uit de richting van Antwerpen kwam. De klap was enorm. De balans is zwaar. De bestuurder van de BMW is lichtgewond naar het ziekenhuis overgebracht. In de taxi zaten vijf mensen: de chauffeur en vier passagiers. De taxichauffeur en passagiers zaten gekneld in de taxi en moesten bevrijd worden door de brandweer. De passagier rechts vooraan is zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis.

Positief 

De bestuurder van de BMW – die de taxi aanreed – heeft positief geblazen. De 24-jarige man was ook onder de invloed van drugs. Dat meldt het parket van Oost-Vlaanderen. Zijn rijbewijs is ingetrokken. Het parket onderzoekt het ongeval maar er is geen verkeersdeskundige aangesteld omdat het verloop van de gebeurtenissen duidelijk is. Het rijbewijs van de benevelde bestuurder is ingetrokken en de man zal zich moeten verantwoorden voor de politierechter.

Antwerps taxibedrijf

De aangereden taxi was eigendom van taxibedrijf Razatec uit Antwerpen dat vorig jaar werd opgericht door Ahamd Raza, zo weet de krant Het Nieuwsblad. “We zijn een klein bedrijfje met vier wagens. De bestuurder die het ongeluk meemaakte was amper twee weken in dienst”, zegt de man aan de krant Het Nieuwsblad. “Hij had een halfuurtje voordien vier klanten, twee mannen en twee vrouwen, opgepikt in het museumcafé Middelheim in Antwerpen om ze naar Gent-Dampoort te brengen. Helaas zijn ze daar dus nooit geraakt.”

Zwaar onder de indruk

Volgens Ahamd Raza was de chauffeur zwaar onder de indruk. De chauffeur heeft er volgens Raza alles aan gedaan om een ongeval te vermijden. “Maar de bestuurder van het andere voertuig slalomde over de weg en was blijkbaar duidelijk bewust van plan om een aanrijding uit te lokken”, zegt Ahamd Raza aan het Nieuwsblad. “Ik begrijp niet hoe iemand dat kan doen. Ik bid dat iedereen dit ongeval overleeft. Dat is het belangrijkste. Veel belangrijker dan het verlies van de wagen. Dat komt hopelijk allemaal wel in orde met de verzekering.”

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.