Bolt

Bolt is al klaar voor de komst van het nieuwe Taxi Plan-reglement

copyright Bolt

Het Europees mobiliteitsplatform Bolt lanceerde ruim 6 maanden geleden zijn ride hailing-aanbod op de Brusselse markt. Het evenwicht tussen de bestuurders is al aanwezig op het platform, gezien bijna de helft van de bestuurders taxichauffeurs zijn. Het doel van Bolt is het gebruik van particuliere auto’s in onze steden te verminderen en tegelijkertijd de best mogelijke service te bieden aan zowel gebruikers als bestuurders.

Steeds meer mensen laten hun privéwagen staan en gebruiken het openbaar vervoer, gedeelde mobiliteit en taxi’s als alternatief vervoermiddel. Bolt wil hierbij de meest betrouwbare partner zijn, voor zowel de gebruikers als de steden waarin zij actief zijn. Het is het eerste platform dat het samenleven van verschillende taxichauffeurs aanmoedigt.

Duidelijke visie 

Bolt heeft een duidelijke visie op stedelijke mobiliteit. Het platform wil betaalbare alternatieven bieden voor de privéwagen om zo de ontlasting van steden te bevorderen. Daarom biedt Bolt een unieke dienst in Brussel: ze zijn namelijk het eerste platform dat VVB-chauffeurs en taxichauffeurs samenvoegt. Bolt is dan ook verheugd over het toekomstige taxiplan dat voor de sector meer uniformiteit op de Brusselse markt zal brengen. Het Europees mobiliteitsplatform is al reeds in overeenstemming met de nieuwe maatregel dankzij het reeds verworven evenwicht van 45 procent stations- en 55 procent straattaxi’s.

Laurent Pantusa, Country Manager Ride Hailing bij Bolt: “We zijn verheugd met de komst van de hervorming van de taxiplanverordening in Brussel. Dit zal een betere uniformiteit op de markt mogelijk maken en de oneerlijke concurrentie die tot nu toe bestond verminderen. Bij Bolt is onze ultieme ambitie om het privégebruik van de auto te verminderen en betaalbare oplossingen te bieden voor onze gebruikers en tegelijkertijd een eerlijk inkomen te genereren voor onze chauffeurs. Dit kan alleen worden bereikt in een eerlijke en gereguleerde markt.” De Bolt-app is nu beschikbaar en kan gedownload worden via iOS en Android.

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.