Taxi Verts rijschool

Taxi Verts stuurt rijschool om beroep van taxichauffeur te promoten

Taxi Verts rijschool

Verbazing alom in Brussel, toen Brusselaars die beroep deden op een taxidienst plots werden geholpen door een auto van de rijschool. Aan boord: een rijinstructeur en een jongeman die net leerde rijden. Het was een campagne van Taxi Verts om mensen warm te maken voor het beroep van taxichauffeur.

Het was een eigenzinnige en humoristische campagne om een reëel probleem in de transportsector onder de aandacht te brengen: het tekort aan chauffeurs in Brussel.  “Om een punt te maken en mensen te laten reageren, dachten we aan de rijschoolleerlingen die een bepaald aantal kilometers moeten rijden om hun rijbewijs te halen”, zegt Sana Khadhraoui van Taxi Verts. “We kunnen die verloren kilometers beter benutten door de taxi’s te helpen. Maar is dat wel een goed idee? Een humoristische spot die aantoont hoe belangrijk het is dat een goed opgeleide chauffeur het werk doet en dat we momenteel actief aan het aanwerven zijn.”

Hilarische toestanden

De actie leverde hilarische toestanden op. “Goeiedag, ik ben rij-instructeur. Dit is mijn student. Er zijn niet genoeg taxichauffeurs in Brussel, daarom helpen wij vanaf nu als rijschool door enkele ritten op ons te nemen”, zegt een man in een rijschooltaxi tegen de zeer verbaasde mensen die net zijn ingestapt. Zij dachten dat ze in een normale taxi waren ingestapt, maar op het dak staat duidelijk een ‘L’ naast het “Taxi”-bordje. En ook de autobelettering heeft geen geheimen. Vreemd…Maar beter dan te moeten wachten op een taxi die in, sommige gevallen, lange en onvoorspelbare vertragingen kan hebben.

Te weinig taxichauffeurs

De taxi’s tijdelijk vervangen door rijschoolwagens is natuurlijk een stunt, uitgevoerd door Taxis Verts in Brussel. Het is een schreeuw om aandacht voor een heel erg nijpend probleem: het gigantische tekort aan taxichauffeurs. “Naast het sensibiliseren van mensen over de problemen van het chauffeurstekort, willen we ook bevestigen dat aan het einde van de procedure om het taxi-accreditatiediploma te behalen, elke kandidaat-chauffeur een baan kan vinden”, zegt Sana Khadhraoui.

Belang  

Jean-Michel Courtoy, CEO bij Taxis Verts, vindt het uitermate belangrijk om snel mensen aan te werven. “Het is heel belangrijk om het aantal chauffeurs snel op te drijven, om de stijgende vraag naar taxidiensten te kunnen beantwoorden. Het huidige tekort aan chauffeurs veroorzaakt in sommige gevallen te lange wachttijden en dat gegeven moeten we echt inperken.”  Deze sensibiliseringscampagne is ontwikkeld in samenwerking met het agentschap Happiness.”

We zich aangetrokken voelt tot de job van taxichaffeur kan zich via deze link inschrijven. Meer info over de campagne, vind je via deze link.Taxis Verts is het grootste taxiplatform van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Taxis Verts telt 500 taxi’s en meer dan 800 chauffeurs. Het bedrijf biedt een breed scala aan mobiliteitsdiensten aan particulieren, bedrijven, verenigingen en openbare besturen.

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.