300 euro boete voor niet melden van een rit aan Chiron

Archiefbeeld van een controleactie op de Lüdenscheidsingel in Leuven. Copyright Politie Leuven

De federale wegpolitie en de verkeerspolitie van Politiezone Antwerpen hebben recent een controleactie gehouden op de snelwegen en de wegen rond Antwerpen. Er werden verschillende bekeuringen uitgeschreven aan taxi’s. Twee buschauffeurs waren onder invloed.

Vier taxichauffeurs waren niet in orde met hun medische keuring en kregen een proces-verbaal, zo meldt Het Nieuwsblad. Een taxichauffeur moest 300 euro boete betalen omdat hij het had nagelaten om zijn rit te melden bij Chiron, de centrale rittendatabank van de Vlaamse overheid.

Geen verbandkist

Er werd ook nog een pv opgesteld voor iemand die geen dienststaat bij had, geen vervoersbewijs kon tonen en geen verbandkist in z’n taxi had liggen. Twee bestuurders van een autocar werden betrapt op rijden onder invloed van drugs. Hun rijbewijs is meteen voor 15 dagen ingetrokken. Daarnaast moest een buschauffeur onmiddellijk een boete van 2.310 euro betalen omdat hij problemen had met het reizigersblad en de ijking van de tachograaf.

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.