Boord station Leuven

“Klanten glijden uit op gevaarlijke rand aan station van Leuven”

Boord station Leuven

Enkele Leuvense taxibedrijven willen dat de stad Leuven een op het eerste zicht onschuldige boord op het Martelarenplein ter hoogte van de taxistandplaatsen wegwerkt. Veel klanten zijn er al over gevallen, vooral bij regenweer. Het plein wordt binnenkort heraangelegd.

De boord bevindt zich vlak aan de taxistandplaatsen aan het station van Leuven. Met de regelmaat van de klok schuiven mensen die er passeren op uit. Vooral dan omdat de boord op bepaalde plaatsen zeer dun is en amper zichtbaar is. Zeker bij glad weer durven mensen er over vallen. Het gaat onder meer om mensen die een taxi willen nemen. “Bij regen is het zeer gevaarlijk”, zegt Koen Vander Elstraeten, zaakvoerder van de Leuvense Taximaatschappij. “We hebben al vaker mensen zien vallen.” De toiletdame van het NMBS-station bevestigt dat ze al veel mensen heeft gezien die zich bezeerden. Ze noemt de situatie schandalig en raadt geblesseerde personen steeds klacht in te dienen.

Losliggende afwateringsroosters 

Bij Taxi Gerard wordt ook nog een ander probleem aangekaart. “Hetzelfde probleem zien we eigenlijk met de afwateringsroosters die ze al meerdere malen vastgelegd hebben en toch komen er nog steeds los te zitten of verzakken”, zegt Dirk De Cnijf van Taxi Gerard. De stad Leuven neemt de opmerkingen alvast ernstig en zal er proberen mee rekening te houden nu het plein zal worden aangelegd. “We hebben net een studie besteld voor een heraanleg en vergroening van dat plein”, zegt schepen David Dessers. “Ook de toegankelijkheid ervan wordt daarbij in beschouwing genomen. We zullen deze bemerking dus zeker doorgeven aan het bureau dat zich over deze studie buigt. Dit gezegd zal een stad altijd wel wat randjes en kantjes hebben.” Dirk Vansina, Schepen van openbare werken, reageert eveneens op de kwestie. “Ik heb aan de beheerder van het dossier van de heraanleg van het plein meegegeven hier in het nieuwe ontwerp zeker de nodige aandacht aan te besteden. Ik laat onze diensten bekijken of hier in afwachting van de heraanleg nog iets kan aan gebeuren.”

Boord Station Leuven
De bewuste boord aan het station van lEUVEN

taxi Leuven nacht

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.