Bolt

Mobiliteitsplatform Bolt stuurt dronken gebruikers richting veilige taxirit 

copyright Bolt

Europees mobiliteitsplatform Bolt geeft gebruikers in Brussel een symbolische 5 procent korting op hun taxi-dienst wanneer ze niet slagen voor de alcoholpreventietest. Deze korting wordt meteen aangeboden in de app.

We naderen de vrolijkste tijd van het jaar: de feestdagen. Deze periode staat ook gekend voor meer alcoholconsumptie.  Op nieuwjaarsdag wordt één op de drie ongevallen veroorzaakt door alcohol. Dat blijkt uit een studie van VIAS, het Instituut voor Verkeersveiligheid. Aangezien de veiligheid van de gebruiker voorop staat bij Bolt, wijst het bedrijf zijn klanten graag door naar een veiligere optie: een taxi nemen. De mobiliteitsspeler wil hiermee de veiligheid van de alternatieve vervoersmiddelen in de kijker zetten. Deze actie loopt van 9 december tot 1 januari om veilig feestvieren tijdens de feestdagen aan te moedigen.

Van preventie naar verbod

Wanneer een gebruiker niet slaagt voor de alcoholtest, of deze overslaat, wordt de step of elektrische fiets geblokkeerd. De gebruiker ontvangt een korting van 5 procent om via de app een rit te bestellen. Deze actie loopt van 9 december tot 1 januari. “De veiligheid van onze gebruikers is enorm belangrijk voor Bolt en alcohol blijft een groot risico”, zegt Oualid Benhammadi, Country Manager Micro Mobility bij Bolt. “De alcoholtest is een belangrijke mijlpaal voor ons en voor de verkeersveiligheid. Door nu ook een alternatief aan te bieden, zorgen we voor een gemakkelijke en veilige oplossing voor iedereen die niet slaagt voor de test. Dit is de volgende stap in ons streven naar een complete, betaalbare en veilige oplossing.”

Multimodale platform

Laurent Pantusa, Country Manager Ride-Hailing bij Bolt, vindt de actie belangrijk. “Bolt is het grootste multimodale platform in België en het is van belang dat we de verschillende vervoersmiddelen benadrukken om zo het gebruik van de privéauto in steden te verminderen. Met deze test zetten we zowel onze micromobiliteitsoplossingen als onze taxi- en VVB-dienst in om de veiligheid in steden te garanderen, wat voor ons een belangrijk gegeven is.” De Bolt app is beschikbaar op iOS en Android.

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.