Taxi Brugge

Uber-chauffeur actief in Brugge

Foto: Matthias Vanheerentals / ProMedia

Sinds enkele maanden is er één Uber-chauffeur actief in Brugge. Dat heeft de Brugse schepen Mieke Hoste (Vooruit), bevoegd voor taxi’s, bevestigd.

Alhoewel diensten, zoals Uber, al sinds 1 januari 2000 toegelaten zijn in Brugge, was daar in de praktijk weinig van te merken. Sinds kort is er wel een Uber-chauffeur actief, zo bevestigt de schepen aan Taxirpo.be. “Er is bij ons 1 exploitant gekend van een vergunning individueel bezoldigd personenvervoer (*straattaxi – en vergunning door Stad Brugge afgeleverd omwille van vestigingseenheid in Brugge) die naast een taximeter ook het platform Uber gebruikt.”

Bijverdienste

Volgens de website van Uber is het platform nog niet actief in de stad. In de praktijk kan je wel een taxi nemen. Een journalist van de krant Het Nieuwsblad slaagde er recent in om een rit te boeken. En dat viel blijkbaar erg mee. De journalist had een sympathiek en aangenaam gesprek met de chauffeur. De Uber-chauffeur verklaarde aan de journalist dat hij deeltijds werkt en dit als bijverdienste doet. Hij werkt ook als automecanicien. De Uber-chauffeur heeft vooral buitenlanders als klant, zoals Zuid-Amerikanen.

Beperking

De Uber-chauffeur rijdt met een daklicht op de wagen. De Uber-chauffeur benadrukte in de krant ook dat hij zich houdt aan de beperking die de Vlaamse overheid hem oplegt. Die bepaalt dat hij op minimum 200 meter afstand van de taxistandplaatsen moet blijven. Deze regel van de perimeter geldt dus ook in andere Vlaamse steden en gemeenten voor alle straattaxi’s zonder bestelde ritten.

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.