Vincent Glas

“Problemen met medische geschiktheid kan leiden tot dagvaarding rechtbank”

Wanted Lawyers © 2Photographers - Paul Gheyle & Jürgen de Witte

Taxichauffeurs die betrapt worden omdat hun medische geschiktheid niet in orde was, passen toch beter maar op. Het kan namelijk leiden tot een dagvaarding voor de rechtbank. Dat zegt advocaat Vincent Glas van Wanted Law, een advocatenkantoor gespecialiseerd in onder meer verkeersrecht.

Het advocatenkantoor kreeg recent te maken met het dossier van een taxichauffeur wiens medisch dossier niet in orde was. “We hebben een taxichauffeur gehad die aan de luchthaven werd gecontroleerd”, zegt Vincent Glas. “hij koos er voor om ergens te stoppen waar hij niet mocht stoppen. De politie heeft toen gezien dat de medische controle vervallen is. Het gaat vooral om mensen die het vergeten. Dat is een inbreuk.”

Ongeval 

Vincent Glas raadt aan om dit snel in orde te brengen. “Het gevaar is als je een ongeval hebt. Er zijn verzekeringsmaatschappijen die geen dekking verlenen als je wettelijk niet aan de voorwaarden voldoet om te mogen rijden. Als je dan tijdens de uitoefening van je beroep een ongeval hebt, dan komen ze misschien niet tussen. Dat kan grote gevolgen hebben, niet alleen strafrechtelijk, maar ook burgerlijk. Dan mag je zelf instaan voor de schade. Dat kan serieus oplopen.”

Dagvaarding 

Als het medisch dossier niet in orde is, kan je ervoor gedagvaard worden door de rechtbank, zo benadrukt Vincent Glas. “Als je voor de rechtbank moet komen, riskeer je naast een geldboete ook een rijverbod. Het gaat dus om je broodwinning. We raden aan om juridische bijstand te zoeken. Wij kunnen proberen via de Procureur Des Konings, iemand die beslist of je voor de rechtbank moet komen of niet, deze zaak uit de rechtbank te houden en af te handelen met een minnelijke schikking. Dan kunnen we ervoor zorgen dat dit wordt afgehandeld met een minnelijke schikking om een rijverbod te vermijden. Zo kan je je proces afkopen, om zwaardere straffen te vermijden. Dan is een gunst, geen recht. Dan moet je niet naar de rechtbank  en krijg je geen rijverbod. Als er dan toch een dagvaarding komt, kunnen we u bijstaan via de rechtsbijstand.” Het advocatenkantoor publiceerde recent een uitgebreide bijlage over het medisch dossier.

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.