Ljiljana - Leuvense Taximaatschappij

Taxichauffeur Ljiljana: “Meisjes vinden het tof als ik ze kom ophalen”

Ljiljana - Leuvense Taximaatschappij

De taxiwereld wordt in het algemeen gedomineerd door mannelijke taxichauffeurs. Toch zijn er ook vrouwelijke chauffeurs die de weg vinden naar de taxiwereld. We maakten een ritje met Ljiljana, die voor de Leuvense Taximaatschappij werkt.

Ljiljana pikt me op aan het station van Leuven voor een ritje naar de Brabanthal. Ze komt uit Servië en rijdt al één jaar voor de Leuvense Taximaatschappij. Ze houdt van haar beroep. “Ik ben altijd in beweging en kom met veel mensen in contact. Ik praat graag met de mensen. Ik heb ook heel toffe collega’s die me goed geholpen hebben. De sfeer is zeer goed bij de Leuvense Taximaatschappij. Koen is een zeer vriendelijke baas die altijd probeert te hepen.”

Meisjes 

Veel klanten zijn tevreden al Ljiljana hen komt oppikken. “Vooral vrouwen vinden dat natuurlijk wel leuk. Meisjes vinden het tof als ik ze kom ophalen: ‘Eindelijk een vrouw’, zeggen ze vaak.” Bij de Leuvense Taximaatschappij zijn ze zeer tevreden over Ljiljana. “Het is een nieuwe , zeer gedreven chauffeur en een fijne kracht”, zegt Koen Van Elstaeten van de Leuvense Taximaatschappij. Ljiljana rijdt niet voltijds met de taxi maar combineert haar werk met een bedrijf dat poetswerk verricht. Ljiljana kwam 30 jaar geleden al naar België. Ze woont al langer in ons land dan in Servië.

Taxipro reporter Matthias Vanheerentals
TaxiPro-reporter Matthias Vanheerentals beleefde een leuke taxirit met Ljiljana

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.