Bolt

Bolt raadt Brusselaars aan een taxi te delen tijdens oudejaarsavond

copyright Bolt

Mobiliteitsplatform Bolt waarschuwt Brusselse feestvierders voor een grote vraag naar chauffeurs op oudejaarsavond. Dit kan leiden tot langere wachttijden. Daarom roept de Europese super-app zijn gebruikers op om een taxi te delen. Om het zo makkelijk mogelijk te maken om veilig thuis te komen, kondigt Bolt de multiple destination functie aan waarbij gebruikers meerdere bestemmingen aan één rit kunnen toevoegen. 

Met oudejaarsavond in aantocht maakt iedereen plannen om feest te vieren. Een vraag die elk jaar weer opduikt is: “Hoe kom ik veilig en gemakkelijk thuis?”. Om die vraag te beantwoorden is de belangrijkste boodschap van Bolt deze feestdagen ‘sharing is caring’. De mobiliteitsaanbieder met deelsteps, e-bikes en een ride-hailing dienst in Brussel raadt gebruikers aan om taxiritten te delen. Bolt maakt dit nog een stuk makkelijker door de multiple destination functie, waarbij gebruikers een rit kunnen bestellen die hen op meerdere bestemmingen afzet. Met deze call-to-action zorgt Bolt ervoor dat iedereen veilig en verantwoord thuisgeraakt.

Betalen met cash, bancontact of creditcard

Naast de multiple destination functie wil Bolt de betaling zo toegankelijk mogelijk maken voor klanten en zo gemakkelijk mogelijk voor chauffeurs. Daarom kunnen gebruikers hun ritten betalen met creditcard, met bancontact via de e-wallet in de app, of zelfs met cash. Eén rit wordt gecrediteerd aan één gebruiker, om het betalingsoverzicht te bewaren. Door een rit te delen, delen feestgangers de prijs van de taxi en besparen ze dus geld.

Voor Laurent Pantusa, Country Manager Ride Hailing bij Bolt, is oudejaarsavond traditioneel een avond met veel feestelijkheden. “We willen ervoor zorgen dat Brusselaars veilig en verantwoord thuiskomen. Bij Bolt doen we ons uiterste best om ervoor te zorgen dat we voldoende chauffeurs ten dienste van onze gebruikers hebben. Door een auto te delen, hebben zij meer kans op een betaalbaar en verantwoord alternatief om thuis te komen, zodat iedereen kan genieten van een zorgeloos nieuwjaarsfeest.”

Zeg nee tegen dronken rijden

Eerder deze maand spoorde Bolt hun gebruikers ook aan om niet te drinken en te rijden op hun deelsteps en e-bikes. Als gebruikers niet slagen voor de alcoholtest, krijgen ze een symbolische korting om in plaats daarvan een taxi te nemen. De mobiliteitsspeler maakt er een punt van om zijn gebruikers te informeren en hen aan te zetten tot de veiligste manier van vervoer, aangepast aan elke situatie.

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.