Hasselt

Hasselt wil in gesprek met taxisector over snellaadpalen

Foto: ProMedia / Matthias Vanheerentals

De stad Hasselt is op de hoogte van de bezorgdheden in de taxisector over het gebrek elektrische laadpalen en wil daarover ook in gesprek. Dat zegt Marc Schepers, schepen in Hasselt, naar aanleiding van uitspraken van de Hasseltse Taximaatschappij HTM.

Die uitspraken werden gedaan in een interview met TaxiPro. HTM ziet eind dit jaar zijn exploitatievergunning aflopen en moet daarna overschakelen op hybride wagens. Het ontbreekt in de stad echter zodanig aan snellaadpalen dat het bedrijf zich grote zorgen maakt, en het staat daarin niet alleen.

“We zijn de hoogte van de bezorgdheden in de taxisector”, zegt schepen Marc Schepers. “Er is echter op niveau van de stad nog geen beslissing genomen over het verplicht invoeren van hybride of elektrische taxi’s. Hierbij volgen we het Vlaamse decreet.”

Randvoorwaarden aan snellaadpaal

De schepen benadrukt dat ze zich ook al verdiept hebben in de vraag rond laadpalen. “Uit gesprekken met de netbeheerder bleek dat bij een snellaadpaal heel wat randvoorwaarden komen kijken”, zegt Marc Schepers. “Ze nemen veel plaats in en de nodige nutsleidingen moeten worden voorzien. Dat is niet zo eenvoudig. Uit een rondvraag blijkt dat ook andere steden geen snellaadpalen op hun openbaar domein hebben.”

De schepen belooft wel om in 2020 te starten om een elektrische mobiliteitsvisie voor Hasselt uit te tekenen. In deze oefening wordt ook gekeken naar waar snellaadpalen kunnen worden geplaatst. Hiervoor wil de schepen ook graag met de taxisector rond tafel gaan om ervaringen uit te wisselen.

Lees ook: Taximaatschappij HTM wil dringend snellaadstations in Hasselt

Onderwerpen:

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.