Friet. Foto: iStock / Miroha141

Taxibedrijf bezorgt frieten uit noodzaak

Friet. Foto: iStock / Miroha141 (onbeperkt gebruik)

De coronacrisis dwingt taxibedrijven om inventief te zien. Taxi Walter uit Zaventem sloeg de handen ineen met de lokale frituur Pat@Frit. De taximaatschappij levert de frieten voortaan aan huis. 

Frituren mogen in België ondanks de coronacrisis nog open blijven. Wie online frietjes bij Pat@Frit bestelt, kan ze voortaan thuis geleverd krijgen via Taxi Walter. Binnen de 25 minuten brengt de taxichauffeur de bestelling ter plaatse.

De beide zaakvoerders willen elkaar zo steunen. Zeker voor Taxi Walter is dat belangrijk: het taxibedrijf zag het aantal klanten met 90 procent teruglopen. Voor de levering aan huis wordt een extra bijdrage van 5 euro gevraagd, dat integraal naar de taximaatschappij gaat.

Maar bij Taxi Walter blijven ze realistisch. “Het project met de frituur levert ons niet veel op”, zegt zaakvoerder Patrick. “Het zal ons niet recht houden. We hebben op een dag soms toch tot 50 leveringen.”

Veel verlies

Taxi Walter draait nog maar 5 procent van de normale omzet. “We verliezen per maand een half miljoen euro aan omzet”, zegt Patrick. “Ik heb een honderdtal bestuurders in dienst die ik niet meer kan tewerkstellen. Er zijn er maar zo’n vijf aan het werk.”

De situatie is duidelijk. “We hebben een reserve opgebouwd. Maar als het maanden duurt, dan stopt het helaas”, zegt Patrick. “Onze kosten voor leasings en verzekeringen blijven lopen. We hebben 50 procent van de leasings gesplitst tussen Mercedes Finance en de Bank BNP Paribas Fortis.”

Ondanks alles blijft Taxi Walter investeren in de veiligheid. Zopas werden vier wagens uitgerust met een wand van plexiglas. “We werken ook voor de overheid”, zegt Patrick. “We moeten hun klanten blijven vervoeren naar het ziekenhuis. Vandaar dat we ook aan de veiligheid denken”

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

1 reactie op “Taxibedrijf bezorgt frieten uit noodzaak”

Yvan Van Dromme|26.03.20|20:21

Begrijpelijk deze reactie van de collega’s. Doch zijn er die werk hebben en dan nog zeer essentieel werk. Ik en vele anderen in het land rijden voor spoorweg operatoren. Voor alle duidelijkheid, het gaat over goederentransport per spoor. Rijden deze treinen niet, hebben wij morgen geen wc papier meer.
Dus liefst geen algemeen rijverbod voor taxi’s en VVB’s. Ons vervoer tvv spoorwegoperatoren, goederenvervoer, is even essentieel als het goederenvervoer per spoor zelf.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.