Protection Screen

Schermen Protection Screen voldoen aan eisen overheid

Protection Screen / beeld gekregen van Protection Screen

De demonteerbare veiligheidsschermen voor taxi’s van Protection Screen voldoen aan het laatste eisenpakket van het departement Mobiliteit & Openbare Werken van de Vlaamse overheid. De verzekering van het bedrijf zegt bovendien dat ze het plaatsen van een scherm in een wagen niet zullen inroepen om een vergoeding te weigeren in het kader van een schadegeval.  Zaakvoerder Sammy van Geertsom van Protection Screen is tevreden met de duidelijkheid.

Voor demonteerbare schermen zeggen de laatste eisen van de Vlaamse overheid dat elke afscherming eenvoudig demonteerbaar moet zijn zonder het gebruik van gereedschap. Het zichtveld van de bestuurder en het indirect zicht via de spiegels moet behouden blijven. De afscherming mag geen gevaarlijke oneffenheden of scherpe randen vertonen die het risico op of de ernst van letsels kunnen vergroten. Ook de werking van veiligheidssystemen zoals gordels en airbags mag in geen enkel geval gehinderd worden door de afscherming(en).

Protection Screen heeft elke eis nauwgezet onderzocht en benadrukt dat haar producten aan alle eisen ook voldoen. “We hebben de eisen afgetoetst aan onze oplossingen”, zegt Sammy van Geertsom. “De conclusie is dat we voldoen aan de voorwaarden die gesteld zijn door de Vlaamse overheid. Onze schermen zijn dus 100 procent reglementair. Ook wat Nederland betreft werd ons bevestigd dat, zolang we aan de eisen van de Belgische wetgeving blijven voldoen, we de schermen daar probleemloos verder mogen verdelen. We leveren trouwens ook al in Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.”

Verzekering komt tussen bij schadegevallen

Ook een recente communicatie van de verzekeraar aan Protection Screen bracht goed nieuws. “We hebben een officieel document gekregen van onze verzekeringsmaatschappij KBC waarop staat dat er geen weigeringen zullen volgen in het kader van een schadegeval wanneer een scherm in de wagen is geplaatst”, zegt Van Geertsom. “Dat heeft te maken met de demonteerbaarheid van het scherm. Er is verzekeringstechnisch een goedkeuring. De schermen mogen ook blijven zitten tot 1 mei 2021. Nadien moeten ze verwijderd worden.”

Om de demonteerbaarheid van het scherm aan te tonen heeft Protection Screen een installatievideo gemaakt. “In het filmpje kan je zien dat het scherm zonder tools gemakkelijk kan verwijderd worden. Bij een ongeval kunnen hulpdiensten daarom vlot tot bij de persoon die vooraan of achteraan zit komen” zegt Van Geertsom.

Keuring

Protection Screen kreeg ook talloze vragen van taxichauffeurs over de keuring van hun wagen. Het bedrijf heeft daarom een technische fiche opgesteld waarin voor elk type scherm aangetoond wordt dat het aan alle eisen voldoet. “Vanaf nu geven we deze technische fiche ook steeds mee, zodat deze aan de keuringscentra kan worden afgegeven” zegt Van Geertsom.

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

2 reacties op “Schermen Protection Screen voldoen aan eisen overheid”

Loose Bart|04.06.20|10:23

is een scherm steken verplicht?

Gert Delbon|17.06.20|13:05

Neen, is een vrije keuze!

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.