SkyDrive

Geslaagde testvlucht voor vliegende taxi in Japan

Het Japanse SkyDrive heeft een geslaagde testvlucht uitgevoerd met de SD-03, een kleine eenpersoons luchttaxi. Het bedrijf, dat gefinancierd wordt door Toyota, wil het toestel in 2023 op de markt brengen.

SkyDrive voerde de succesvolle testlucht uit boven het testcircuit van autofabrikant Toyota. Tijdens de testvlucht werd de elektrisch aangedreven SD-03 bestuurd door een piloot en ondersteund door een computer. De gehele vlucht, die vier minuten duurde, werd zonder problemen uitgevoerd.

De bedoeling is om het vliegtuigje, ter grootte van twee geparkeerde auto’s, eerst in Japan op de markt te brengen. In 2023 moet er ook een tweezitter zijn. SkyDrive wil voor het eind van dit jaar ook toestemming verkrijgen om testvluchten buiten het terrein van Toyota uit te voeren.

Concreet

Behalve SkyDrive zijn er tal van bedrijven die werken aan de introductie van een vliegende auto, alhoewel weinig zo concreet zijn over een introductietermijn. TaxiPro berichtte vorige maand al over de succesvolle testvlucht van de luchttaxi van Airbus. Bedrijven zien vooral ook een toekomst voor de vliegende auto’s in de taximarkt. Door het luchtvervoer kunnen tijd slurpende files vermeden worden.

Auteur: Jerom Rozendaal

Jerom Rozendaal is als freelance redacteur verbonden aan TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.