Gele Taxi Hasselt

HGL zoekt in heel Vlaanderen naar partners voor nieuwe taxi-app

Foto: Gele Taxi Hasselt

De zaakvoerders van Hasseltse Gele Taxi doorkruizen momenteel heel Vlaanderen op zoek naar partners voor wave-a-cab, een app waarmee de Limburgers Uber het vuur aan de schenen willen leggen. De lancering van de app is gepland voor het voorjaar van 2021.

TaxiPro berichtte eerder al over de plannen van de Limburgse ondernemers Wendy Steukers en Gwen Reynders, tevens eigenaars van HGT. Inmiddels is het echtpaar volgens eigen zeggen goed op koers om tegen het voorjaar van 2021 de taxi-app te kunnen lanceren.

150 afspraken

“Wij zijn momenteel in gesprek met taxibedrijven over heel Vlaanderen om samenwerkingen aan te gaan. Zo’n tachtig bedrijven hebben hun deelname toegezegd en hebben we nog 150 afspraken met andere taxibedrijven staan.” Tijdens deze afspraken lichten de initiatiefnemers van wave-a-cab de plannen toe. “Deelname is gratis voor de taxibedrijven”, benadrukt Steukers. “De passagiers betalen 5 procent commissie voor onze diensten.”

Taxi VanRSL Roeselare

Een van de Vlaamse taxiondernemers die zich aansluit bij het initiatief is Jan De Moor van Taxi VanRSL uit Roeselare. Hij is erg blij met het initiatief. “Waar we al lange tijd op zitten te wachten, komt nu eindelijk ook in België op de markt. Uiteraard ben ik reeds in het bezit van de nodige taxivergunningen en heb ik mij ook al geregistreerd op het Chiron-platform. Laat die app dus maar komen, ik spring direct mee aan boord.”

Wendy Steukers vertelt dat de taxivergunningen regelmatig een sta in de weg zijn. “De meeste bedrijven twijfelen over deelname omdat ze met een oude vergunning werken en daardoor niet voor een app mogen rijden”, zegt zij. Wave-a-cab mikt op deelname van 200 taxibedrijven over heel Vlaanderen.

Geluk bij ongeluk

Door de sterke terugval in taxiwerk kunnen Wendy en Gwen al hun tijd in de ontwikkeling van wave-a-cab steken. “In november hebben we afgesloten met 25 procent van onze omzet ten opzichte van november 2019. Voor corona hadden we acht auto’s op de baan. Nu zijn dat er nog drie”, besluit Wendy.

De ondernemers mikken op een definitieve lancering van de app in februari 2021. In het nieuwe jaar wordt er ook gestart met een reclamecampagne om de aandacht te trekken van het publiek.

Auteur: Jerom Rozendaal

Jerom Rozendaal is als freelance redacteur verbonden aan TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.