Daklicht. Foto: ProMedia

Van nul naar twee taxibedrijven in Poperinge

Daklicht. Foto: ProMedia

De eerste uitwerkingen van het nieuwe taxidecreet worden zichtbaar. In Poperinge, waar de laatste tijd geen taxibedrijven actief waren, begeven zich nu tegelijkertijd twee spelers op de markt.

Het gaat om Taxi Hoppestreek en Taxi Pops, zo is in diverse media te lezen. Het Laatste Nieuws sprak met de ondernemers achter beide bedrijven. Zij hebben allebei een aanvraag ingediend voor een vergunning om als straattaxi te gaan rijden. Die stap wilden ze al een tijdje zetten, maar het nieuwe taxidecreet heeft er waarschijnlijk wel iets mee te maken dat dit nu gebeurt. Dat decreet is ontwikkeld om de taximarkt in Vlaanderen vrijer te maken, en daarmee aantrekkelijker voor consumenten.

Taxicheques

Wat in Poperinge ook een rol speelt, is dat er gewerkt wordt met taxicheques voor mensen van 16 tot 25 jaar. Die kunnen ze tegen een voordelig tarief aanschaffen en in de weekend gebruiken om een taxi naar huis te nemen. De cheques zijn populair onder de doelgroep, maar bij een gebrek aan taxibedrijven om ze in te leveren viel het initiatief toch even stil. Schepen Ben Desmyter is daarom blij met de komst van Pops en Hoppestreek, die ook in andere opzichten toekomst zien in de taximarkt van Poperinge.

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is hoofdredacteur van Personenvervoer & Verkeer bij ProMedia.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.