Gent. Foto: iStock / Vladislav Zolotov

Taxi’s Gent plots twee keer zo duur

Gent. Foto: iStock / Vladislav Zolotov (onbeperkt gebruik)

Door een fout met de nieuwe taxitarieven in Gent zijn de taxi’s in die stad ineens twee keer zo duur. Taxichauffeurs luiden zelf de noodklok, want sommige van hun klanten hebben zelfs de politie gebeld omdat ze vermoedden te worden opgelicht.

Recent werd er al een nieuwe tariefstructuur van kracht in Gent, waardoor de taxi op drukke momenten duurder is dan op rustige tijden. Dat was een gedeeltelijke tegemoetkoming aan de branche, al had die liever een algemene tariefverhoging gehad. Een taxirit binnen de stad kostte voorheen 8,50 euro, of 11 euro in de nacht. Door de wijziging is dat nu al gauw zo’n 13 euro. Voorheen liep de teller bij files pas na 5 kilometer door; nu moet er ook meteen betaald worden als de taxi tijdens de rit stilstaat, meldt Het Laatste Nieuws.

Niet om gevraagd

Bij die laatste tariefverhoging zit volgens de taxibranche van Gent het probleem, want dat is een vierde prijsverhoging terwijl er maar drie waren afgesproken. Klanten reageren ontevreden op de fors hogere prijzen en in enkele gevallen hebben ze daar zelfs de politie over gebeld. De chauffeurs zelf willen dat de stad er iets aan doet en benadrukken dat zij niet om de prijsverhogingen in deze vorm hebben gevraagd, in de hoop hun klanten te kunnen behouden. De stad Gent gaat de kwestie nader bestuderen.

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is hoofdredacteur van Personenvervoer & Verkeer bij ProMedia.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.