Antwerpen Centraal, standplaats

Taxichauffeurs teleurgesteld na overleg met schepen Antwerpen

Foto: ProMedia / Matthias Vanheerentals

De taxichauffeurs in Antwerpen reageren ontgoocheld op hun overleg met mobiliteitsschepen Koen Kennis over hun werksituatie in de stad. De schepen zelf wil voorlopig geen commentaar kwijt, aangezien het overleg nog loopt.  

Begin deze week werd een groepje zelfstandige taxichauffeurs ontvangen door schepen voor Mobiliteit Koen Kennis (N-VA). TaxiPro sprak met één van de chauffeurs die op het overleg aanwezig was. “We hebben ervoor gepleit dat de Stad Antwerpen geen toelating zou geven aan taxibedrijven uit andere steden om op de taxistandplaatsen te komen. De taxistandplaatsen moeten voor de Antwerpse taxi’s voorbehouden blijven en niet toegankelijk zijn voor heel Vlaanderen.”

Zeven op zeven dagen werken

Volgens de taxichauffeurs heeft het overleg echter niets opgeleverd. “Er is niets veranderd”, zegt de taxichauffeur. “De schepen wil er niet op toegeven. We zijn dan ook ontgoocheld. Als zelfstandige taxichauffeurs leven we bijna enkel van die taxistandplaatsen. We moeten nu al bijna zeven dagen op zeven werken om te kunnen overleven.” Maar er is wel een lichtpuntje. “De schepen heeft ons bevestigd dat er een gesprek met Vlaams minister Lydia Peeters (Open VLD) binnen de maand. Daar zijn we op aan het wachten.”

Onhoudbare situatie

Volgens de taxichauffeurs zorgt het nieuwe taxidecreet in combinatie met het lokale beleid van de stad Antwerpen voor een in hun ogen steeds lastiger situatie, zo tekende TaxiPro onlangs op. De chauffeurs klagen over het feit dat er van overal taxi’s naar Antwerpen komen en er hun standplaatsen inpikken. Het gaat onder meer over de standplaatsen aan het Centraal-station, Berchem-station, Groenplaats en Astridplein. Zelfstandige taxichauffeurs willen dat de stad Antwerpen hulp biedt, want de situatie waarin zij werken wordt volgens hen onhoudbaar.

Onderwerpen:

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.