Taxi Walter Zaventem

VVB-sector start petitie voor corona-hinderpremie

Taxi Walter Zaventem: beeld gehaald vanop hun website

De sector Verhuurdiensten van Voertuigen met Bestuurder (VVB-vervoer) is een petitie gestart om in aanmerking te komen voor de corona-hinderpremie. De VVB-sector beschouwt de premie als enige reddingsmiddel om de crisis heelhuids door te komen. 

“Het zou zeer spijtig zijn dat ondernemingen die tot voor kort volledig gezond en rendabel waren nu overkop gaan omdat we deze premie niet krijgen omdat we als essentieel gezien worden”, klinkt het bij de initiatiefnemers. “We zijn quasi rechtstreeks getroffen door de door de regering opgelegde maatregelen betreffende de sluiting van horeca en het feit dat bedrijven zoveel mogelijk telewerk dienen te organiseren. Het merendeel van onze cliënten zijn bijvoorbeeld zakenmensen of werknemers van firma’s, die nu van thuis uit werken. Deze maatregelen resulteren in 0,0 aanvragen voor opdrachten/ritten.”

1,5 meter afstand niet mogelijk

De ‘social distancing’ is het grootste argument dat de VVB-sector wil aanhalen om te overheid te overtuigen hen onder te brengen in een niet-essentiële categorie. “Voor ons als zelfstandig chauffeur is het volkomen onmogelijk deze opgelegde afstand te handhaven”, stellen de initiatiefnemers. “Ook al verplichten we onze klant op de achterbank plaats te nemen, deze zal zich altijd binnen deze 1,5 meter bevinden. Levensgevaarlijk dus, zo is nu gebleken en door experts als viroloog Marc Van Ranst bijna dagelijks herhaald. Gevaarlijk om zelf besmet te geraken, maar uiteraard ook om eventueel zélf onze klanten te besmetten.”

Uiterst verstandig

Door de ‘social distancing’ moesten de kappers eerder al de deuren sluiten. Een maatregel die vanuit de VVB-sector op applaus wordt onthaald. “We vinden het een uiterst verstandig besluit. Het is weer een maatregel die onze regering neemt om de verspreiding van deze onzichtbare vijand zo snel mogelijk de kop in te drukken, chapeau. We lezen vooral dat de doorslaggevende factor hierbij de social distancing was. Logisch dat het voor kappers quasi onmogelijk is om 1,5 meter afstand te houden.” De petitie van de VVB-sector is hier te vinden.

De coronacrisis blijft verder woekeren in België. De afgelopen 24 uur werden in ons land 78 nieuwe overlijdens geregistreerd. Dat is weer een stijging in vergelijking met gisteren. Toen waren er 64 overlijdens te betreuren. Er liggen momenteel 4.138 coronapatiënten in Belgische ziekenhuizen waarvan 867 op de afdeling intensieve zorg. De piek moet waarschijnlijk nog komen.

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

1 reactie op “VVB-sector start petitie voor corona-hinderpremie”

Vandoorne Rudy|01.04.20|12:39

De opdrachten bij ons voor vervoer naar de luchthaven is allemaal geannuleerd, er kan ook geen 1.5 m afstand gehouden zelfs nog geen meter. juist vandaag bestaan wij 37 jaar, een verjaardag in mineur.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.