Chocolade-atelier Vyverman

Chocolatier en taxichauffeur slaan handen in elkaar

Chocolade-atelier Vyverman – beeld geleverd door Chocolade-atelier Vyverman

Het Chocolade-Atelier van Wim Vyverman uit Sint-Niklaas werkt voortaan samen met het Wase taxibedrijf Taxi Mario om paaseieren aan huis te leveren. Het is een win-win voor beide partijen.

Veel taxibedrijven zullen er nog niet aan gedacht hebben om zelf eitjes te gaan leveren. “Maar zo gek is het idee niet”, Wim Vyverman. “Paaseieren zijn zeer kwetsbaar. Wie zijn chocolade lekkernijen met de post thuis laat leveren, krijgt ze allicht in vele stukjes toe. Meestal overleven holle figuren of paaseieren de reis niet.”

Door de coronamaatregelen is de winkel van het Chocolade-Atelier dicht en wordt er enkel nog teruggevallen op hun webshop, die op volle toren draait. “Veel mensen durven of kunnen niet meer buiten komen”, zegt Vyverman. “Door een taxi in te schakelen, kunnen we onze producten veel sneller tot bij onze klant krijgen.”

Fris in koelboxen

En Taxi Mario verdient er ook wat aan. Voor amper 10 euro worden de eitjes aan huis geleverd in Sint-Niklaas. In de deelgemeenten van Sint-Niklaas is de prijs op afspraak. “We zien dat er ook al uit verdere gemeenten bestellingen komen, zoals Kieldrecht en Bazel”, zegt Vyverman. “En mensen willen dat écht wel betalen om de lokale handelaars te steunen. En dat is goed voor Taxi Mario. Onze klanten appreciëren bovendien het persoonlijk contact met een taxichauffeur.”

Maar is een taxi wel geschikt om paaseieren te vervoeren? “Er zijn speciale koelboxen voorzien, zodat de chocolade tijdens de reis fris blijven en niet kan smelten”, zegt Vyverman. Hij is een bekende naam in de Belgische chocoladewereld. Hij werd vorig jaar nog beloond toen hij de beste praline van het land maakte.

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.