ceremonievervoer

Betere perspectieven voor ceremonieel vervoer

beeld Ceremonieel Vervoer. beeld gekregen van het Feestbureau, Maarten Koppen.

Ceremonieën als huwelijken kunnen vanaf 1 juli weer doorgaan met 200 personen. Dat heeft de Nationale Veiligheidsraad beslist. Volgens taxifederatie GTL is dat positief nieuws voor het ceremonieel vervoer. De vakbonden reageren dan weer ontgoocheld omdat er opnieuws niets gezegd is over de mondmaskers in taxi’s. 

Receptie- en feestzalen kunnen vanaf 1 juli weer de deuren openen voor bijvoorbeeld trouwfeesten of koffietafels na een uitvaart, maar het maximale aantal aanwezigen ligt daar op vijftig. Ceremonieën zelf, zoals huwelijken, kunnen vanaf 1 juli dan weer doorgaan met 200 personen.

Deze versoepelingen betekenen alvast goed nieuws voor het ceremonieel vervoer, zo zegt taxifederatie GTL “Ik ben echt blij dat er nu voor deze sector meer perspectieven zijn”, zegt Pierre Steenberghen. “Er kunnen nu grotere feesten plaatsvinden. Dat zal voor de sector weer een heropleving betekenen.”

Steenberghen is blij dat het taxivervoer ook elders weer op gang komt. “In de steden is de taxisector al voor de helft aan het draaien. Mijn grote bezorgdheid gaat wel nog uit naar het luchthavenvervoer waar er nog geen perspectieven zijn. Dat heeft zijn tijd om weer op te starten.”

Geen beslissing over mondmaskers

De vakbonden betreuren wel dat er alweer niets gezegd over de mondmaskers op de veiligheidsraad. “Men is niet ingegaan op de vraag om mondmaskers in de taxi’s te verplichten”, zegt vakbondsman Yves Toutenel. “Er zijn daarom dus al chauffeurs die de mondmaskers verplichten. Veel bedrijven nemen dat initiatief zelf. De experten vroegen zelfs om mondmaskers in de winkels te verplichten, maar daar is door de overheid niet op ingegaan.”

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.