Daklicht. Foto: Brussel Mobiliteit

Taxibedrijven Diest gepasseerd voor nieuwe pendeldienst

Daklicht. Foto: Brussel Mobiliteit

In Diest rijdt sinds kort een pendelbus naar de nieuwe locatie van de markt. Lokale taxibedrijven voelen zich gepasseerd en vinden dat zij de pendeldienst prima zouden kunnen verzorgen.

Door de coronamaatregelen is de markt van Diest verplaatst. Op de nieuwe locatie van de markt is er meer ruimte, waardoor er beter afstand kan gehouden worden tussen de kramen. Voor sommige mensen was het moeilijker om ter plaatse te geraken. Een nieuwe pendelbus moet dat veranderen.

Klacht bij politie

Bij De Diestse Taxi zijn ze niet tevreden. “Het is een grote grap,” zegt Lorenzo. “Het is een dikke leugen. Ik wil die bus daar weg. Ik ben zelfs klacht gaan neerleggen bij de politie omdat ze onwettelijk rijden. Ze rijden met een Z-nummerplaat, wat helemaal onwettelijk is. Daar mag geen commercieel vervoer mee gedaan worden.”

Lorenzo betreurt ook dat de Diestse taxisector niet gecontacteerd werden. “De stad Diest koos voor een busmaatschappij in Kortenberg en niet voor ons. Jammer. Wij kunnen dat ook, want we hebben bussen van acht personen waar perfect coronaproef vier personen in kunnen.”

Uitzonderlijke tijden

Ook bij Taxi Aght uit Diest zijn ze ontgoocheld. “We vinden het ook jammer dat ze niet voor de lokale taxi’s gekozen hebben”, zegt Geert. “Ze hadden ons de vraag wel kunnen stellen. Het zijn natuurlijk uitzonderlijke tijden, dus ik kan er wel mee leven.”

Onderwerpen: ,

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.