Taxi Leuven

Vooral kleinere taxibedrijven dupe van coronacrisis

Foto: ProMedia / Matthias Vanheerentals

De coronacrisis laat diepe sporen na in de taxibranche. Na een opleving van de zaken in juni en juli gaat het door de nieuwe overheidsmaatregelen terug bergafwaarts. Vooral de kleinere bedrijven hebben het zwaar.

Dit vertelt Erik Maes, van de vakbond BTB-ABVV, aan TaxiPro. BTB-ABVV vertegenwoordigt werknemers in de transport en logistiek, waaronder ook de taxisector valt. “In mei en juli zagen we veel ontslagen bij taxibedrijven”, aldus Maes.

Doet de branche geen goed

Alhoewel in juni en juli een verbetering zichtbaar was door een versoepeling van de coronamaatregelen, blijft de sector volgens hem in slechte papieren zitten. Nieuwe overheidsmaatregelen om een opflakkering van het coronavirus in te dammen, doen de branche bovendien geen goed.

Vooral kleinere bedrijven hebben het moeilijk. “Kleine bedrijven hebben minder slagkracht dan grote bedrijven en komen daardoor sneller in de problemen”, zegt de vakbondsman.

Onderwerpen:

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is hoofdredacteur van Personenvervoer & Verkeer bij ProMedia.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.