Antwerpen Centraal, standplaats

Belastingkorting voor taxibedrijven in Antwerpen

Foto: ProMedia / Matthias Vanheerentals

Taxibedrijven in de stad Antwerpen worden nogmaals gecompenseerd op hun jaarlijkse belasting. Door verschillende compensatieregelingen bedraagt de taxi- en VVB-belasting in 2020 nog maar 50 procent van de initiële bedragen.

De tegemoetkoming aan de taxisector vormt onderdeel van een groter pakket aan steunmaatregelen waarbij bijvoorbeeld ook horeca en de detailhandel tegemoet gekomen worden. “Met de beslissing om de belastingvermindering te verlengen, wil de stad de ondernemers helpen de negatieve financiële gevolgen van een aantal maatregelen die opgelegd werden in het kader van het bestrijden van de verspreiding van het coronavirus te verzachten”, zegt woordvoerder Dirk Vermeiren.

Taxisector erkend als belangrijke schakel

De vermindering op de belasting wordt verrekend met de nog te betalen bedragen. Als deze bedragen al voldaan zijn, wordt er overgegaan tot een terugbetaling.

“Deze beslissing erkent de taxisector als ondernemers, en als een belangrijke schakel in zowel het mobiliteits- als toeristische weefsel van de stad Antwerpen”, vervolgt Vermeiren. De taxisector in Antwerpen is hard getroffen door de coronamaatregelen. Door een opflakkering van het coronavirus in de Scheldestad werden de coronamaatregelen hier een maand geleden extra verscherpt.

Auteur: Jerom Rozendaal

Jerom Rozendaal is als freelance redacteur verbonden aan TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.