Uber (foto: Uber)

Demonstratie Uberchauffeurs in Brussel van de baan

Foto: perskit Uber

Een dag nadat Uberchauffeurs aankondigden aanstaande vrijdag te gaan protesteren in Brussel, wordt de protestactie alweer ingetrokken. De organisatie vreest complicaties met betrekking tot de coronamaatregelen en een overschrijding van het aantal toegestane deelnemers van 400.

“Het doet ons zeer om de demonstratie te moeten afgelasten, maar gezien de omstandigheden is dat het beste”, vertelt Fernando Redondo van de Association Belge des Chauffeurs Limousine (ABCL), de organisator van de demonstratie. De organisatie had een demonstratie voorzien tijdens de derde dag van de rechtszaak tussen de Brusselse taxifederatie Febet en Uber, deze vrijdag.

Tot 800 demonstranten verwacht

De associatie van limousinevervoerders, waar ook Uberchauffeurs onder vallen, had toestemming gekregen voor de demonstratie op het Poelaertplein. De chauffeurs mochten geen auto’s meenemen. Ook moest er aan een aantal coronamaatregelen voldaan worden. Zo mochten er niet meer dan 400 demonstraten komen opdraven.

De organisatie verwachtte tussen de 600 en 800 demonstranten en heeft daarom besloten het evenement te schrappen. “De positie van 2.000 gezinnen staat op het spel”, verklaart Redondo de grote interesse. De aanhoudende juridische strijd met Febet brengt volgens hem veel onzekerheid teweeg bij Uberchauffeurs, waarvan er in Brussel dus zo’n 2.000 actief zijn.

Oneerlijke concurrentie

Febet beschuldigt Uber al jaren van oneerlijke concurrentie. De Franstalige handelsrechtbank van Brussel stelde Febet vorig jaar nog in het ongelijk, waarop de belangenvertegenwoordiging in beroep ging. Dit najaar buigt de rechtbank zich tijdens drie zittingsdagen andermaal over de kwestie. De derde zittingsdag is op vrijdag 2 oktober. Zonder demonstranten op het Poelaertplein dus.

Auteur: Jerom Rozendaal

Jerom Rozendaal is als freelance redacteur verbonden aan TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.