Brussels Airport - Terminal

Nieuwe coronaregels komen hard aan bij taxibedrijven

Brussels Airport

De strengere coronamaatregelen vormen een nieuwe tegenslag voor de taxisector die de laatste weken juist aan het opkrabbelen was. “Vooral in Brussel komen de maatregelen momenteel hard aan”, vertelt Pierre Steenberghen, directeur van taxifederatie GTL.

“In de steden zat het taxiwerk juist in de lift en werd aan 70 tot 75 procent van het aantal ritten in het pre-coronatijdperk gereden”, vertelt Steenberghen aan TaxiPro. “Dat de overheid nu strengere maatregelen aankondigt, zal zeker gevoeld worden.”

De Belgische overheid kondigde vorig week een reeks aan maatregelen aan om de verspreiding van het coronvirus in te dammen. De nieuwe regels hebben geen betrekking op de taxibranche, maar wel op sectoren die door taxi’s bediend worden, zoals de horeca. Cafés moeten de komende tijd al om 23.00 uur sluiten en er mag maar een beperkt aantal mensen een tafeltje met elkaar delen.

Op een laag pitje

In Brussel, een coronabrandhaard volgens de statistieken, moeten cafés helemaal sluiten. “Brussel is daarnaast een congresstad”, voegt Steenberghen toe. “En congressen draaien momenteel op een heel laag pitje. Dat merkt de taxisector uiteraard.”

Steenberghen benadrukt dat taxibedrijven een tweede lockdown moeilijk zullen overleven. “Dan moet de overheidssteun zeker in stand gehouden worden, anders krijgen veel taxibedrijven het moeilijk.”

Auteur: Jerom Rozendaal

Jerom Rozendaal is als freelance redacteur verbonden aan TaxiPro.be.

1 reactie op “Nieuwe coronaregels komen hard aan bij taxibedrijven”

Steven Slot|16.10.20|19:55

Waar blijft de steun voor ons ??
Geen horeca
Thuiswerk
Geen contacten

Wij hebben hierdoor geen werk meet !!
Wie helpt ons ??

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.