Rechter met hamer. Foto: iStock / Alexstar

Ontslagen taxichauffeur voor de rechter na bedreiging

Foto: iStock / Alexstar

Een 65-jarige taxichauffeur uit Gent moest zich bij de rechter verantwoorden omdat hij zijn voormalige werkgever zou hebben bedreigd op Facebook. Ook zou hij hem thuis hebben opgezocht. De chauffeur werd ontslagen nadat hij was beschuldigd van diefstal door zijn baas.

Het Laatste Nieuws bericht dat er zes maanden straf geëist is tegen de chauffeur voor een voorval dat in 2018 plaatsvond. De man reed toen voor het Gentse taxibedrijf Taxi Kimart en werd daar ontslagen nadat de zaakvoerder naar eigen zeggen diefstal had geconstateerd.

Racistische uitlatingen

“Nadat ik hem met deze diefstal geconfronteerd had, ging hij helemaal door het lint’, vertelt de zaakvoerder aan TaxiPro. “Hij ging op Facebook helemaal los en heeft mij uitgemaakt voor alles wat los en vastzit.” Vooral de Koreaanse achtergrond van de zaakvoerder was voer voor racistische uitlatingen en bedreigingen.

Volgens de zaakvoerder van Taxi Kimart, die voor de coronacrisis vier taxi’s op de weg had en nu nog één auto, stak de gedaagde taxichauffeur ritopbrengsten in eigen zak. “Bij ons werken de taxichauffeurs zelfstandig. Ik ben soms voor een week of tien dagen in het buitenland en controleer niet dagelijks hoeveel een chauffeur rijdt en wat hij binnenbrengt.”

Ritten zwart gereden

Nadat de zaakvoerder na een verblijf in het buitenland opmerkte dat de taxichauffeur weinig geld had binnen gebracht, maar veel kilometers had afgelegd, is hij hem nader gaan controleren. Uit dit interne onderzoek met de GPS-tracker zou gebleken zijn dat de chauffeur in tal van gemeentes rondreed, maar op het einde van de dag nauwelijks iets verdiend had. “Daaruit heb ik de conclusie gemaakt dat hij geld achterhield en ritten in het zwart uitvoerde.”

Nadat de zaakvoerder de chauffeur hiermee confronteerde, ging deze dus naar verluidt door het lint. Naast bedreigingen op internet zou hij de zaakvoerder ook thuis bedreigd hebben. De rechtbank zal komend voorjaar een vonnis uitspreken.

Auteur: Jerom Rozendaal

Jerom Rozendaal is als freelance redacteur verbonden aan TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.